У Будапешті розпочався місяць "Україна у фокусі" за участі посольств Канади, Великої Британії та США (ФОТО)

6
1

1 червня в Будапешті розпочався Український місяць "Україна у фокусі", що проводиться спільно Посольствами України, Канади, Великої Британії та США в Угорщині.

Першим заходом стала дискусія в Інституті зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини на тему "Україна та євроатлантична безпека" за участю Політичного директора МЗС України Олексія Макеєва та Посла Канади в Україні Романа Ващука.

Як повідомляють у Посольстві України в Угорщині, основними темами заходу були протидія російській агресії на сході України, ситуація в тимчасово окупованому Росією українському Криму, важливість продовження міжнародного політичного та санкційного тиску на Росію з метою відновлення територіальної цілісності та миру в Україні, а також ключова роль у цьому контексті трансатлантичної єдності в солідарності з Україною.

Посольства України, Канади, Великої Британії та США в Угорщині продовжують заохочувати надання постійної підтримки суверенної, єдиної та безпечної України, привертаючи увагу до важливого порядку денного реформ в Україні, а також наголошуючи на політичних, економічних та інформаційних питаннях, включаючи незаконну анексію Криму, триваючу російську агресію на сході України та важливість санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що нещодавно учасники АТО пройшли арт-реабілітацію в Угорщині, де лікувалися та малювали картини.

Коментарі

Ф
Форкаш

Зрозуміло, що самодостатня і могутня Україна цих персонажів не хвилює. Їх хазяї зробили все, щоби наша країна була опущеною. Хоча понтів і слів про демократію і права людини тут "вище криші".

Читайте також