У Буштині місцевий депутат роздерибанив і подарував дружині сільську землю на півмільйона гривень (ДОКУМЕНТИ)

4
9

Про те, як на Тячівщині дерибанять цінну землю в центрі населеного пункту кореспонденту Mukachevo.net розповів місцевий мешканець, буштинський селищний депутат минулого скликання Степан Колочавин.

Все почалося з того, що жінка депутата Буштинської селищної ради придбала приміщення комерційного призначення, а саме адмінбудівлю. Придбала тільки саму будову, без земельної ділянки, що видно з договору купівлі-продажу.

- Згідно законодавства України, далі власник будівлі повинен був оформити договір оренди землі з сільрадою, як це і записано в договорі купівлі-продажу, і сплачувати кошти до бюджету. Або викупити цю земельну ділянку. Але коли твій чоловік чинний депутат, то виникає велика спокуса не платити ці кошти у бюджет селища, а якось домовитися з тими, від кого залежить прийняття рішення. І дуже швидко і без зайвих очей і вух члени виконкому дивним чином приймають рішення, що ці руїни колишньої контори є ні чим іншим, як  житловим будинком! – розповідає чоловік.

Після цього сільські депутати проголосували за виділення дружині свого колеги 0.15 га землі в центрі Буштина без сплати жодної копійки у бюджет селища для обслуговування так званого «житлового» будинку.Не помітили ці порушення і на етапі погодження на районному рівні. Таким чином бюджет селища не отримав майже до півмільйона гривень.

- Варто додати, що частина земельної ділянки, виділена під обслуговування житлового будинку, є колись заасфальтованими під’їзними шляхами загального користування та невеличким сквером з хвойними насадженнями. А інша частина ділянки впритул підходить до води(Млиновиця),що ніби також заборонено діючим законодавством. Причому всі настільки впевнені в своїй безкарності, що навіть після всіх маніпуляцій, у Державному реєстрі прав на нерухоме майно будинок введений, як нежитлова будівля, а земельна ділянка за тією ж адресою, зареєстрована вже для обслуговування житлового будинку, - додає пан Степан.

Mukachevo.net

Коментарі

С
сусід

Сирота народ як бідує!

С
сусід

Побуйтеся Бога.Дайте чоловікови спокій Юрка чужого нехоче , усі знаєте що йому заходиться СПАДЩИНА най буде прощун Іван дідико.

Ю
Юра

Чим далі в ліс тим більше дров... Публічна кадастроав карта України (до речі досить легко доступна для перегляду даних) стверджеє що за Фречка Марією Іванівною 19.02.2009 року зареєєстровано у приватну власність 1.046 га землі дляведення особистого селянського господарствавулиця по вул.Травнева, б/н, Кадастровий номер земельної ділянки 2124455300:04:001:0179. До речі Кадастровий номер земельної ділянки депутата Фречка Ю.Ю. від 18.09.2013 року на 0,5887га під ведення особистого сільського господарства по тій же вул. Заводській б\н 2124455300:04:001:0296

Б
Буштинський

Сам ун то точно не замутив там злодійбанда конкртна в сільраді!

Ю
Юрист

Це однозначно кримінальна справа! А у нормальній країні ще й реальні терміни ув'язнення для всіх причасних!

Ю
Юра

Буштинський народ ! Не рвіт собі душу: великий селищний Депутат Фречка Ю.Ю. насправді є Заслуженим, бо крім незаконно отриманої безкоштовно, зазначеної земельної ділянки в центрі селища, рішенням сесії Буштинської селищної ради № 1023 від 26.06.2013 року він особисто став власником земельної ділянки 0,5887га під ведення особистого сільського господарства по вул. Заводській б\н. Мабуть саме за такі великі заслуги, Фречка Ю.Ю. знову вибрано селищним депутатом Буштина - є ще земелька для дерибану.

Г
Гарант

Пора йому у Київ дупутатом Ради. Має талант помогати країну валити.

Д
Джон

Дуже інтересно! Особенно учитуючи, що товди головов зимельної комісії быв типірішній голова селища! Они товды і цілу вулицю(Дачна) меже собов роздрибанили. Кось на пудставну челядь, а кост ы на своїх не прячучися. Голова на сестру і утця взяв два участки. А простим людям ниє зимлі, як заявы пишут!

І
Іван

Виключно Оренда!!!

Читайте також