У Чехії обирають президента: В другий тур проходять Андрей Бабіш та Петер Павел

28
2

У першому турі президентських виборів ексгенерал НАТО Петер Павел перемагає колишнього прем’єр-міністра Андрея Бабіша.

Як повідомляє novinky, за підрахунком 99,99% бюлетенів, Петер Павел набрав 35,27%, перемігши лідера опозиціної партії ANO Бабіша, який отримав 35,12%.

Бабіш і Павел суттєво відірвались від решти кандидатів, на третьому місці - колишня ректорка університету Менделя Дануше Нерудова з 13,8% голосів виборців.

«Результат виглядає досить схожим. Різниця в кілька сотень голосів між Бабішем і мною. За словами Андрея Бабіша, я був недосвідченою людиною в політиці, тому не вважаю результат поганим», – сказав генерал у відставці Петр Павел невдовзі після завершення підрахунку всіх голос

Підтримку Павелу у другому турі вже висловили Дануше Нерудова та сенатори Павло Фішер і Марек Хільшер.

За даними екзитполів, що проводились до голосування, Павел і Нерудова перемагали Бабіша, з яким пов'язані кілька корупційних скандалів, у другому турі з суттєвим відривом.

Другий тур виборів відбудеться через два тижні. Переможець замінить на посту чинного президента Мілоша Земана, який залишає посаду після 10 років на посту.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Р
РУСИНИ

Бабіш розікрав Чехію вздовж і впоперек . Труп Земана вже давно є аморфним тілом . Чехи - чехи , ким ви були і що з вами сталося ...Фішер , Хільшер ??!! Одні "чехи" !

К
КЛІТОР

"какая отвратительная Рожа"'',а мужик с бородой виглядае солидно!!!??

Читайте також