У Чехії прагнуть «позбавити роботи» мафію, яка наживається на українських заробітчанах

7
34

Як пише авторитетне чеське видання iDNES, парламент Чехії схвалив у першому читанні важливі зміни в Закон про перебування іноземців. Наразі зміст законопроекту вивчають парламентські комітети з питань безпеки і закордонних справ.

Зокрема екс-міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованец вніс пропозицію, аби дозволи на роботу оброблялися тільки на території Чеської Республіки.

– Робочі дозволи будуть оброблятися лише в Чеській Республіці, куди трудові мігранти прибудуть як звичайні туристи. Це дозволить чеським компаніям залучати більше співробітників з України, в обіх міжнародної мафії, – сказав він на засіданні Комітету з питань безпеки, обговорюючи поправки уряду щодо Закону про перебування іноземців.

– Мафія наживається на цих людях. А вони багато чого можуть робити у нас. Це спосіб обмежити джерело доходів організованої злочинності, – зазначив Хованец.

Законопроект також вводити обов’язкові інтеграційні курси для мігрантів, які іноземці будуть зобов’язані пройти після переїзду до Чехії. Таким способом МВС Чехії хоче вчасно адаптувати нових мігрантів до життя в країні. На курсах іноземців ознайомлять з правами і обов’язками, місцевими традиціями, звичаями, європейськими цінностями. Курси будуть проходити в Центрах підтримки інтеграції іноземців у всіх областях Чехії. До 2020 року держава готова виділити на ці центри і курси 142 млн крон.

– Невиконання цього курсу буде злочином, за який загрожує штраф в десять тисяч крон, – сказав заступник міністра внутрішніх справ Петр Млсна. Це стосується тільки іноземців з країн, що не входять до Європейського Союзу.

Також зміни дозволять вводити квоти на економічних мігрантів, щоб знизити навантаження на чеські консульства за кордоном. Квоти, в першу чергу, стосуються трудових мігрантів, але при необхідності їх можуть ввести і для іноземних підприємців.

– Уряд повинен передбачити, що, наприклад, в Україні може бути подано тисячу заяв на роботу вже цього року, – заявила Млсна.

Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Хамачек також вніс поправку про прискорення процедури анулювання дозволу на перебування іноземця, яка повторно вчинила умисні кримінальні злочини. За словами Хамачека, нині процедура позбавлення дозволу на перебування може тривати 2 роки. Міністр пропонує скоротити її до півроку і починати після трьох судимостей.


Нагадаємо також, що в Чехії розглядають зміни до законодавства про громадянство, зокрема, є намір спростити його отримання, утім українців це не стосуватиметься.

Коментарі

М
Майдаун

Я пишу завжди під своїм ніком із часів майданів.Осуджую “маргів”...Мені чужі “надбання” не приписуйте.Косити мені під місцевого не є змісту бо я ним є.Те,що у вас персти не жіночі,то добре,основне,щоб інший орган не був жіночим! До 21:57.Я майданівський.Геройство Росії залишіть росіянам.Читайте уважно,я написав,що в Україні попрано Закон під час і опісля майдану!Подивіться вже не на Росію,а на Україну!

20
22: 09:

Перебачавуся за помилки , персти у ня ни жинські ... а клава на смартфоні дрибна ...

ДМ
До майдауна

Давай майдауне " квакни " за чим діло стойить ? Но , давай ! Пуд ніком : майдаун пише єдна и таже падла што и " нижня марга " , Пише туй расккдності , но у самого укрпїнська - щира фамілія ... Шифруєся пуд місного ....

2
21,11

Ти який даун майський чи травневий.Росія велика геройка до ослаблених країн.Ніхто ій ніякого права не давав.Росія і закон це що,анікдот...

М
Майдаун

20:40.Мною не сказано,що закарпатське походження-це погано,лише уточнено,що відмінність між рідною мовою і мовою українською є перепоною для досконалого володіння останньою. Давайте будемо об’єктивними,будь-які висловлювання,щодо злочинної влади,наприклад в соцмережах,по місцю роботи, наражаються на ярлики про які вже сказано.Та більше,можна наразитися і на серйозні проблеми. Росія до України повелася не розсудливо,тому,що на це їй дав право майдан.Саме там було закладено основи порушення Законів!Росія цим скористалась!

1
18,51

А що поганого у закарпатському походженні.Ніхто ніякі ярлики нінакого не вішає.У своїй більшості закарпатці миролюбиві.Гарно розбираються у всьому,тому що багато часу проводять за межами області.Ніякого автомату нема,а Росія щодо України повелась дуже нерозсудливо.

РО
Розумово обдарованому 14:00

котра тото "ваша"фамылія? я кідь ті квакну, то ти, кополе, какнеш дале, гі видиш

М
Майдаун

Дякую.Українську мову знаю погано,дається взнаки Закарпатське походження.Московія мені не потрібна аж ніяк.В Росії ніколи не був і ніяких звязків,ні родинних,ні дружніх немаю.Знаю,що в теперішній Україні,взятий на озброєння ярлик,аналогічний часів раннього Союзу-“ворог народу”.Кожен,хто не згідний із сьогоднішнім становищем і кине репліку в бік бандитів,які окупували владні кабінети,автоматично становиться: “сепаратистом”, “рукою,ногою,пальцем Кремля”.....А по місцю проживання:“маргою”,“вонячим мадяром”....В цій опції,навішування ярликів,ми займаємо перші позиції в Світовому рейтингу!

1
16,02

Відмінна укрїнська мова.Мабуть виріс у славній полтавщині.Тільки навіщо тобі здалась та бездарна МОСКОВІЯ,яка на рівному місті створила не те,що хотіла...

М
Майдаун

До 14:28,це для цього треба вивчати українську мову? То я,вивчивши її,тобі відповім:“В твоїй черепній коробці відбувається процес гниття.”

1
14,04

твоя ротова порожнина має неприємний запах

М
Майдаун

До 12:24,то по українськи?

РО
Розумово обмеженому 12;26

фАмілію раз свою поміняй из "окраїнської " на нашу , а пак дашто туй квакай !

С
саша

відомий раніше Ульянов В.І. знав багато мов. І як воно йому допомогло (зробити життя кращім)? Я певен, перший, хто публічно сказав слова "мова" / "язык" заслуговує від суспільства кулю в... , бо він є провокатор. А знати мову звіно, треба, і не тільки свою рідну

РО
розумово обмеженому

нашто чиясь чужа мува адекватним людьом?тим паче якась окраїнська?

1
12,22

писляк похари,вониш

М
Майдаун

До 11:09.Просте питання:“Для чого?”

ДС
До Саші

Адекватна людина повинна знати також українську мову

С
саша

и еще. Не превращайте уважаемый сайт в площадку для сведения счетов - это ведет к озлоблению и ожесточению общества. Это нам не нужно.Человек должен жить человеческой жизнью

С
саша

из 15 комментариев только 3 непосредственно по теме. Остальное напоминает борьбу в бассейне, наполненном жидкой вязкой субстанцией с крайне неприятным запахом. В таких условиях победителей быть не может. Ув.Редакция, создайте для любителей таких "баталий" отдельную страницу, куда будут сбрасываться их "перлы", лучше платную, а нас, уважающих "мукачево.нет" избавьте от созерцания примерчиков такой "культуры".

ДМ
До майдауна

" майдаун" " до євгена " йсе тот самий папуас із вовко-є ..ні котрий як видиме по часах , цілими сутками сидить на цьому сайті і всім пише всякі паскудності . Підписуєся також " до нижньої марги " . Живе на бувшому скотомогильнику , звідти ся і набрав дурості ...

ДЄ
До Євгена

Молодець відіш як це бісить тих хто наживається на візах

ДЄ
До Євген

Євген ты де чорте був, не боло тя два мiсяцi, забухав вать за мадярьську тему мало платять

Є
Євген

Треба спочатку перевірити чи сплачують Україні частину доходу всі ті хто оформляє на роботу із Закарпаття чи вони всі поацюють нелегально як наші таксисти

Р
Річард

Не даром я тебе назвав конюхом/вівчарьом. Вся проблема в тому, що такі як ти мають можливість писати, а не займатися своїми прямими обовязками - чистити панські конюшні від гною.

М
Майдаун

Тому што 23:17.Лепавий нехарний гною,уйди із Тячівського хліва та побзерай на свої ліси,ош се не рубка, а варварськоє нищення.Наводненіє іще і за то,што треба почистити русла рік.Канешно, што од коли ненька, то різали, але не в таких масштабах. Неандерталець ти із хащі, не втікай на Чехи, а туй строй державу і сліди за порядком.Не прийдеш на коляди, та от безделія підеш на майдани, а пак зайду на пличі і на Чехи! Лижеш ти пепічкам і будари їм чистиш.Пустота єдна, навчися читати і осмислювати, а пак проси дозволу одкрити своє воняло!

ДМ
До майдауна

Марго , у 1998 годі тоже майдан бов , коли боло май великоє наводнениє , а ни кучма ? Хащу ріали безбожно , вода злитіла з гур за 12 годин .Ушитку долину затопило А другоє грубоє наводнениє у 2000 годі , и там бов майдан ? А ни кучма ? И товди хащу різали .Єшелони лиш ся грузили лісом у Тячови тай Хусті . Щи нам квакай жабо болотна .Такі як ти усе владам лизали . До чехів лиш типирь дуйшло што мафію годувуть , клієнтув усяких . Каждий клієнт из каждого робочого платив бандюкам , а бандюк ся на порше шпортякови возив . Ко бов там знає про кого я . Так што ни учи нас козле ко туй винен .

М
Майдаун

Худобо польська, перед народом України!

Р
Річард

Перед ким відповідати?) Перед вами конюхами і вівчарями?

М
Майдаун

Річарде!Балта і бензопила май винуваті, бо вони ріжуть ліс! Річардику, не перекладай із хворої голови на здорову, ви майдауни цю владу привели, за все це ви скакали на майдані, за все це ви людей палите, залякуєте, убиваєте,за все, що твориться ви винуваті і відповідати будете.І ти малінько горниць із голови здойми бо мозок ти передавлює!

Р
Річард

Який щи такий голодомор? А хто вибрав тих депутатів? Депутати і президент, є плодом нашого суспільства, яке ніяк не подорослішає, хоча мало декілька спроб (Майдан). Всі говорять про вирубані ліси. Ясно шо десь у Києві сидить кум Луценка, і вертає схеми які були придумані давно. Айбо хто рубає/краде той ліс на місці? Повинімайте голови з телевізорів, і включайте мозок (якщо є шо).

П
Пасуля

Но це вже більш реальна новина, ніж новина про громадянство ЧР.

Д
Джулия

Да, согласен

Д
Джулія

чужа держава дбає про безпеку українців . а своя - голодомор зробила. всьому є кінець прийде і цій владі розплата.

Читайте також