У Чехії дозволять українцям довготривале проживання в країні

14322 19

Європейська країна вирішила надати українцям дозвіл на тривале проживання. Фактично це крок до подальшого отримання громадянства.

Таку можливість отримають не всі наші співвітчизники, а лише ті, що зуміли стати в цій країні самодостатніми. Йдеться про Чехію, яка вирішила піти назустріч українцям, що не квапляться повертатись додому. Відповідне рішення прийняв чеський уряд, повідомляє видання novinky.cz. За словами прем'єр-міністра Чехії Володимира Валека, українці, які отримають право на довгострокове проживання, водночас не втрачають статусу тимчасового захисту, як і решта, хто такого права не матиме. Але право на довгострокове проживання створить для українців додаткові преференції, як сприятимуть їхній інтеграції у чеське суспільство. Як уже було заначено, таку можливість дадуть не всім. Щоб отримати таку перспективу, українці мають відповідати кільком критеріям: мати житло; мати дійсний проїзний документ; бути економічно самодостатніми; проживати у Чехії не менше двох років; забезпечити відвідування школи неповнолітніми членами сім'ї. В одній із країн ЄС вирішено дати українцям дозвіл на тривале проживання Уряд Чехії також готує до запуску цифровий сервіс, за допомогою якого кожен українець, який перебуває в цій державі, зможе онлайн дізнатись, чи може він отримати дозвіл на довгострокове проживання.

Коментарі

О
Олег

Чому не дають громадянство?

С
Світлана

Anatoliy, шкода що ви просрали 20 років свого життя. Шкода, що ви ніхто і ніде. Мабуть ви страшенно одинокі.Дуже печальний ваш коментар.

A
Anatoliy

І ще,громадянство тут не дають

A
Anatoliy

Я в Чехії 20 років,маю тривалий побит.Нічого доброго тут не є, залишайтеся в Україні, боронити свою країну

Х
Хрінь

Оля,кіть ісь файна,та я тебе влаштую.

Р.
Рамазан .

Чехія повинна провезти фільтрацію бажаючих залишитися на постійне прожіваніе

Д
Добродія

Люди, не робіть зла одне одному і не прийдеться відповідати за свої вчинки. За вчинки батьків по сьоме коліно буде відповідь дітям і онукам, будуть вони прокляті скрізь. Дітям добродіїв нема чого боятися і нема потреби втікати з рідної землі. Не хитруйте в теплицях, не підсипайте трутку на продаж. Не мутіть хімічного вина і їжу.

Й
Йовшко

Та й добрі

В
Вікінг

То зроблять всі країни

ДО
До Олі

Ти знала куди звернутися ?! До таких же , як і ти ..... "розумних" !

4
455

Оля, лишайтеся дома. До хтое є ваш патріотизм?

О
Оля

Що робити?

О
Оля

Під час війни мала незакінчену Польську візу, але ніколи небула і непрацювала в Польщі і нехочу! Часто була і працювала в Чехії але робочу Чеську візу недають 😭

Читайте також