У Чехії вилучають з продажу небезпечні для здоров'я імпортні парфуми та крем для рук (ФОТО)

10
0

Міністерство охорони здоров'я Чехії випустило ухвалу про заборону продажу кількох косметичних виробів, у складі яких виявилася речовина ліліал. Цей альдегід заборонений на території Євросоюза та класифікується як токсичний для репродуктивної системи людини.

Отже, йдеться про наступну продукцію, де у складі виявили ліліал:

Туалетна вода "Love you!", фірма REAL TIME. Виготовлена китайською компанією Shanghai Ltd. на замовлення нідерландської фірми.

А також до небезпечних віднесли набір з догляду за руками "Let?s Celebrate", що включає крем для рук та пилку для нігтів. Також виготовлений у Китаї на замовлення німецької фірми.

Обидва продукти інспектори МОЗ придбали в магазині в Празі. «Речовина ліліал класифікується як токсична для репродукції категорії 1B. Науковий комітет безпеки споживачів не схвалив надання виключення для цієї речовини, і ліліал, як і інші речовини, класифіковані як CMR (канцерогенні, мутагенні або токсичні для репродукції), не може використовуватися як інгредієнт у косметичних продуктах. У ході випробувань на тваринах було доведено, що ліліал токсичний для репродуктивної функції, і його використання є ризиком для здоров'я людини», - пояснили у відомстві.

Відповідно до постанови Комісії (ЄС) від 29 жовтня 2021 року було внесено зміни до постанови стосовно використання певних речовин, що класифікують як канцерогенні, мутагенні або токсичні. Зверніть увагу, в цей список потрапив альдегід, що найбільш використовується в парфумерії - ліліаль.

Це синтетичний ароматичний альдегід, який являє собою хімічну сполуку бутилфенілметилпропіонал. Прозора, безбарвна рідина.

Використовується для аромату конвалії, бузку, персикової шкірки та цикламена у косметичних препаратах, пральних порошках, гелях та миючих засобах. В Україні наразі не заборонений.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також