У Черкасах через скажену корову до лікарні потрапило 7 людей

14
0

У Черкаській області семеро людей госпіталізовано до Уманської районної лікарні після контакту з хворо. на сказ коровою повідомили в п'ятницю в Мнс України в Черкаській області.

Згідно з повідомленням, в селі Юрківка Уманського району в господарстві місцевого жителя у 7-річної корови були виявлені ознаки захворювання на сказ.

 
Після загибелі тварини регіональна лабораторія ветеринарної медицини підтвердила захворювання на сказ.
 
"Семеро людей, серед яких 8-літня дитина, які мали контакт з твариною, госпіталізовані в терапевтичне відділення Уманської районної лікарні для проведення обстеження і постійного спостереження", - зазначили в МНС.
 
Районні служби ветеринарної медицини і СЕС провели профілактичні заходи щодо вакцинації худоби в господарстві, де загинула корова, а також в сусідніх господарствах.
 
Сказ - гостре інфекційне захворювання людини і теплокровних тварин, яке викликає ураження центральної нервової системи. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворими тваринами або в результаті попадання його слини на свіжі поранення, подряпини шкіри та слизових оболонок. Інкубаційний період сказу триває 1-3 місяці, а перші ознаки хвороби з'являються пізно, коли в мозку вже відбулися руйнівні процеси, що робить лікування практично неможливим.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також