У Чернівцях зсув загрожує руйнуванням газопроводу високого тиску

28
1

У Чернівцях у результаті злив активізувався зсув поблизу центральної частини міста, що загрожує руйнуванням міжнародних залізничних колій і газопроводу високого тиску.

За даними міськради, внаслідок злив активізувався зсув на правій стороні вулиці Барбюса у Чернівцях. Загальний обсяг зсуву - 850-1000 кубічних метрів, ширина - 40-45 метрів, глибина зсуву - 80-100 метрів.

За даними влади, утворилася стінка відриву 8-10 метрів. Візуально спостерігається видавлювання ґрунтових вод на глибині 10-12 метрів. Від стінки відриву на відстані 23-50 метрів спостерігаються тріщини.

Внаслідок зсуву сталося руйнування габіонної кладки лівого берега річки Мольниця в безпосередній близькості до мостового переходу залізничної колії, який має міжнародне сполучення Україна - Балкани.

Крім того, виявлено деформацію ґрунтів, асфальтового покриття через насип залізничних колій на вулиці Білоруській. Проводяться першочергові роботи з розвантаження схилу обвалу і водовідведення.

У результаті сильної зливи та шквалів у Чернівцях підтоплено 23 будинки і гіпермаркет. На вулиці Некрасова виник ґрунтовий провал, у зв'язку з чим припинено водопостачання кількох житлових будинків.

Усі міські служби працюють у посиленому режимі, тривають роботи з ліквідації наслідків зливи. Проїзд дорогами міста забезпечено. На маршрутах працюють 50 тролейбусів.

Як повідомляється, в Чернівцях оголошено штормове гідрологічне попередження через очікування проходження максимального рівня води в річці Прут до 400-450 см.

"Увечері, 29 червня, на річці Прут на території Чернівців очікується проходження максимального рівня води в річці Прут до 400-450 см, максимальні витрати 640-840 кубометрів на секунду", - повідомляє міськрада. Підтоплення господарських угідь відбувається при піднятті рівня води в річці Прут до 470 см.

Коментарі

F
Fvsdzxd

Рассылка обьявлений на 4700 досок а так же на 40000 закрытых форумов и о ваших товарах сразу же узнают сотни тысяч покупателей. Рассылка будет сделана в течении 25 минут после обращения. Предоставляем визуальный отчет в режиме реального времени. Стоимость за рассылку на доски всего 220 рублей. Наш тел. 89266853242 ICQ 568113539 rutop10@mail (точка) ru PS. Раскручиваем сайты,выводим в ТОР.Заключаем договора..

Читайте також