У Чернівцях живе кіт Сьома, якому 140 років (ФОТО)

34
1

У чернівецькій квартирі на вулиці 28 червня живе 19-річний кіт. За людськими мірками коту-довгожителю цілих 140. Його власниці тварину подарували на шостий день народження.

“Кота мені подарували, а купили його у Санкт-Петербурзі на Невському проспекті, тому ми його і назвали Сьома Невський", - розповіла господиня кота Катерина Фанфілець.

За словами дівчини, її кіт аристократ за характером, а харчується виключно кормами преміум класу.

“Він вередливий та вибагливий у харчуванні. А також має свій характер – сідає на руки тільки тоді, коли сам цього хоче. А спить тільки там, де сам хоче”, - зазначила Фанфілець.

Господарі кота пояснили, що секрет його довголіття простий – вони по кілька разів на день говорять, що Сьома молодий та гарний. Улюблене заняття кота – спостерігати за птахами з вікна. Сьома - напівпекінський перс.

Ветеринари вважають, що секрет довголіття тварин, як і секрет довголіття людей. Це нормальні спадкові фактори, нормальне харчування, нормальне утримання, і зрозуміло, якщо з твариною лагідно поводитись, то і жити вона буде довго.

“Якщо жити на хорошій чистій землі та дихати чистим повітрям, то довго житимуть не тільки коти, але й люди,” – підсумував ветеринар Валерій Допіряк.

Коментарі

П
Пітьо

І для ЧОГО такий кіт, що "мишей не ловить" ?

Читайте також