У Чопі протестують проти перенесення поліклініки

11
0

На адресу Чопської міської ради надходять численні звернення від жителів міста в зв’язку з протестом проти реорганізації та перенесення районної поліклініки з міста Чоп до міста Ужгород.

«Ці дії керивництва районної лікарні викликали хвилю обурення серед місцевого населення. Звістка збентежила все 9-ти тисячне населення міста обласного підпорядкування, адже безглузді та не узгоджені ні з ким дії щодо так званого "реформування медицини" залишать наше місто без кваліфікованих медичних працівників, які десятками років надавали нам професійну медичну допомогу» - йдеться у зверненні громадян. В зв’язку з цим депутати міської ради негайно обговорили це питання на сесії міської ради та прийняли відповідне звернення, яке адресували Міністру охорони здоров'я України п. Аніщенко Олександру Володимировичу, Голові Закарпатської обласної ради п. Балозі Івану Івановичу, Депутатам Закарпатської обласної ради, Начальнику Управління охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації п. Шніцеру Роману Івановичу.

З В Е Р Н Е Н Н Я
 
 Ми, депутати Чопської міської ради Закарпатської області звертаємося до Вас щодо недопущення закриття поліклінічного відділення Ужгородської РЛ № 1 м. Чоп.
 
 Ми розуміємо, що необхідно реформувати систему охорони здоров'я України, підтримуємо кожну реформу, яка направлення на підвищення якості медичної допомоги, на покращення забезпечення фінансовими ресурсами системи охорони здоров'я та на підвищення статусу лікаря. Керівництво держави чітко підкреслює, що реструктуризація мережі охорони здоров'я в першу чергу питання органів місцевої влади, а відтак їй визначати потреби в мережі лікувальних закладів. Крім того згідно ст. 49 Конституції України: "Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності".
 
 Аналізуючи основні напрямки концепції реформування системи охорони здоров'я України, в місті обласного значення повинна бути багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування з консультативною поліклінікою. Тому нам незрозумілі плани деяких посадових осіб, які намагаються залишити місто обласного значення, розташоване на кордоні з Євросоюзом, без належного медичного обслуговування.
 
 Ми, депутати Чопської міської ради, будемо відстоювати право наших виборців – мешканців м. Чоп, на якісне медичне обслуговування по місцю проживання. Просимо Вас ретельно вивчити питання і зважити на вище викладені факти. Особливу увагу просимо звернути на стурбованість та думку громади і не допустити закриття лікарні та поліклініки на території міста Чоп. 
 
Звернення прийнято на засіданні
10 сесії 6 скликання Чопської міської ради
від 10.01.2012р. №11 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також