У Чинадієві відбудеться міжнародний скульптурний табір - витвори встановлять на Закарпатті та Львівщині (ФОТО)

16
0

З 1 по 20 травня у Чинадієві відбудеться ІІІ-й міжнародний скульптурний табір.

Цей творчій симпозіум-пленер надає можливість митцям з усього світу представити себе на Закарпатті з садово-парковою скульптурою. Головна тема - "Міст". Організатором є громадська організація "Про Арте-Мункач".

- Закарпаття завжди було мостом між Сходом та Заходом, оскільки тут проходили та проходять важливі торгівельні шляхи. Закарпаття межує з 4 країнами - це Угорщина, Румунія, Словаччина та Польща. У цьому регіоні протягом багатьох століть жили поруч безліч національностей у мирі та порозумінні. Міст між національностями та культурами – тема нинішнього скульптурного табору, - зазначають організатори.

І додають, що у планах - встановлення пам’ятників тісним зв’язкам та спільному минулому народів, які проживають у Карпатському краї. Особливо це актуально для сьогодення та для нашого спільного майбутнього - є величезна потреба у підтриманні діалогу між людьми, які тут проживають.

Матеріали з якими будуть працювати скульптори з різних країн - це м’який, морозостійкий піщаник або рожевий закарпатський мармур.

Скульптури будуть встановлені В Чинадієві, Вербяжі - Закарпаття, а також Старому Самборі та Сколе - Львівської області на центральних площах.

На архівних фото - 1-й Скульптурний симпозіум у м. Солотвино 2000, тема: Угорські святі. Тодішні учасники: Юрій Макушин, Віктор Макушин, Аліна Максименко, Анна Горват, Дюла Черніга, Василь Татарський, Петро Матл.

Минулого року творчий міжнародний скульптурний симпозіум відбувався у Косино на Берегівщині.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також