У деяких громадах на Закарпатті намагаються урізати зарплати освітянам

8
7

Редакція Mukachevo.net з власних джерел отримала наказ відділу освіти Білківської громади, в якому просять директорів шкіл зменшити надбавки вчителям.

Як зазначається в документі, Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, молоді та спорту Білківської сільської ради, на підставі висновку департаменту фінансів Закарпатської ОДА, просить керівників шкіл зекономити бюджетні кошти, зменшивши надбавку освітянам за престижність педагогічної праці в межах 5-30%.

Зазначимо, що надбавка за престижність педагогічної праці постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 23 і вона не може бути нижчою за 20%.

Варто додати, що кошти на надбавку за престижність педагогічної праці передбачені в держбюджеті та оплачуються з освітньої субвенції. Тобто доходи місцевих бюджетів не можуть впливати на заробітні плати вчителям.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

0
007

така ж ситуація і в Мукачівському військовому ліцеї. Там вже другий місяць виплачують зарплату без надбавок. Минулого року "чудовий кервник" програв суди невірно звільненим ним працівникам та виплатив з фонду заробітної плати за рішенням суду близько 200 тисяч нгривень. Про те заставляє в "добровільно" підписати лист в його підтримку бо його можуть звільнити. Причини невиплати повних зарплат пояснити не може лише все звалює на недостатність грошей.

О
Олександр

Та на може бути!!! тать убіцялисте 4000 доларів,

T
taras77

Кореспонденти mukachevo.net моглиб проїхатися по районам , де створені так звані ОТГ і поціватися, що з того вийшло! Працівників установ, які фінансувалися з районних бюджетів масово звільнили, без зарплат і вихідної допомоги. Депутатам ОТГ не треба культуру, освіту, спорт і соціальні служби. Бюджетів ОТГ нема. В бувших РДА безлад і безконтрольна ситуація! Проїдьтеся по районам - вийде резонансна стаття!

Ч
Читач

Майже цілий рік школа на дистанційному, неефективному, повністю занепадаючому навчанні. Діти тупіють на очах батьків. Звичайно, що репетитори терер у "ціні", що і оплачують батьки. Чи довго ще вчителі у домашніх тапочках і халатах будуть імітувати проведення уроків? Про яку зарплату можк йти мова?

У
Учений

Сьогоднішні вчителі школи- це вже , практично, аморфні люди . Їм би день пройшов і добре . Немає за що їм доплачувати за "престижність" і т.д. Більшість займається репетиторством , податки з цього "підприємництва" взагалі не сплачують . Підлість , а не приклад для наслідувань . Держава, звичайно, завжди винна . А хто її населяє і ВИХОВУЄ ???

7
777

Хустський район аналогічна ситуація, повна некомпетентність і неповага керівників на місцях до педагогів добре що собі в отг захмарні надбавки повстановлювали з місцевих бюджетів. Потрібно би провести через 6 місяців роботи аудит діяльності отг і подивитися на їх результати.

І
Іван

А у Свалявькій ОТГ вчителі музичної школи взагалі не отримали зарплати за січень. А вчитель ЗО шкіл два дні тому отримали - нарешті

Читайте також