У "Дії" запустили послугу онлайн-бронювання працівників

135

Керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників через портал Дія.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки

“Сервіс, який значно пришвидшує процедуру бронювання та дозволяє отримати результат протягом доби, вже доступний для користувачів”, – йдеться в повідомленні.

За словами першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко, ключова мета запровадження бронювання через Дію – максимально пришвидшити процес, зробивши його автоматизованим й наскільки це можливо скоротити час очікування.

“Вся необхідна інформація буде доступною у керівника в його електронному кабінеті. Для працівника, який отримав бронювання, інформація оновиться у його застосунку Резерв+. Ті, хто хоче отримати паперову версію підтвердження бронювання, також матиме таку можливість”, – підкреслила Свириденко.

Алгоритм бронювання на порталі Дія наступний:

  1. Міністерства, ОВА вносять до Єдиного переліку підприємства, установи та організації які, відповідно до законодавства, мають право бронювати працівників.
  2. Керівник компанії, що має право на бронювання своїх працівників, подає на порталі Дія списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом.
  3. Система автоматично перевіряє, чи людина працевлаштована офіційно і, чи є її дані в реєстрі Оберіг.
  4. Дія протягом доби надсилає сповіщення керівнику про результат розгляду.
  5. В разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання зʼявляється в застосунку Резерв+.

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі Дія й за потреби роздрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу.

За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, процес бронювання займає не більше години.

“Послуга працює в кілька кліків, а результат слід чекати не довше години часу. У цьому сервісі ми автоматизували всі процеси, які можна автоматизувати”, – наголосив Федоров.

Як повідомлялося раніше, заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко зазначала, що урядова постанова щодо запуску електронного бронювання через «Дію» буде готова найближчим часом, а робота над функціоналом займе три-чотири тижні.

Коментарі

Читайте також