У ДТП в Ясінях вже півроку не можуть знайти винних

16
0

Начебто через те, що один з учасників ДТП є родичем очільника міліції міста Рахів.

На адресу Мукачево.net надійшло звернення однієї з сторін дорожньо-транспортної пригоди.

За однією з версій, 31 липня цього року близько 19.00 київського часу водій автомобіля марки «Ssang Yong Kyron», державний номерний знак АО77-11АХ, рухаючись з прилеглої території, що розташована біля магазину «Беркут» в смт. Ясіня Рахівського району Закарпатської обл., розпочав рух з виїздом на головну дорогу – вул. Миру. Водій, не переконавшись у наявності на дорозі транспортних засобів, що рухаються, та не забезпечивши безпеку дорожнього руху, грубо порушив вимоги п. п. 1.2, 1.3, 1.5, 1.10, 2.3, 10.1 та 10.2 правил дорожнього руху України, допустивши зіткнення з автомобілем марки «УАЗ-469», який у той час, маючи перевагу у русі, рухався головною дорогою у своїй смузі руху по вул. Миру в смт. Ясіня Рахівського району Закарпатської обл. В автомобілі марки «УАЗ-469» був також трьохрічний син водія.

Водій, будучи за кермом автомобіля марки «Ssang Yong Kyron», не тільки допустив зіткнення з автомобілем, що рухався по головній дорозі, а й після зіткнення продовжувала тиснути на газ, в результаті чого «УАЗ-469», будучи некерованим (оскільки водій від сильного удару у бічні двері свого авто втратив свідомість), перетнув зустрічну смугу і вдарився в дерево, що росло обабіч вулиці Миру. Водій «Ssang Yong Kyron» проїхала ще кілька метрів і тільки тоді зупинила своє авто.

Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля марки «УАЗ-469» Лендел Степан отримав важкі тілесні ушкодження: поєднана скелетна травма, відкрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, вдавлений відкритий перелом лобної кістки справа, закритий перелом правої стегнової кістки зі зміщенням відламків, забій грудної клітки. У дитини – поєднана травма середньої важкості головного мозку, ушиблена рвана рана м’яких тканин підщелепної ділянки.

Безпосередніми свідками дорожньо-транспортної пригоди стали водій автомобіля, що рухався на зустріч, а також велосипедистка, яку водій «Ssang Yong Kyron» теж, за однією з версій, не пропустила.

Як не прикро, зазначається у зверненні, але водій «Ssang Yong Kyron» стверджує, що взагалі ніколи не сідав за кермо і, відповідно, «УАЗ-469» не збивав. У зверненні стверджується, що водій «Ssang Yong Kyron», який був за кермом, прав на водіння автомобіля не має.

Відтак, інформується у листів до редакції, що кримінальну справу порушили проти батька особи, яка була за кермом. Але й той вини не визнає. В той час як потерпілий, водій УАЗа Лендел Степан, батько двох малолітніх дітей, після перебування у двох лікарнях та перенесення операції, не здатний працювати та потребує продовження лікування.

Цікаво, додається у зверненні, що при веденні слідства слідчі відмовлялися брати свідчення у окремих свідків з боку потерпілого, а у тих свідченнях, які записували, «згладжували гострі кути». Приміром, те що за кермом автомобіля марки «Ssang Yong Kyron» була особа, котра не мала прав водія, виявилося взагалі непотрібним для запису.

Редакція Мукачево.net планує звернутися з офіційним запитом до правоохоронців з даної ситуації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також