У дитячому садочку в Берегові патріотичних пісень співають разом - українці та угорці (ФОТО, ВІДЕО)

41
4

У дитячому садочку №7 (по вулиці Іштвана Сечені) у Берегові - свято для дітей та їхніх батьків. Тут відбувся показовий виступ маленьких вихованців на патріотичну тематику.

Велика зала прикрашена українською символікою, поруч розташувався і "вишневий садочок коло хати" з дідусем та бабусею. Малюки у вишиванках розповідали, що знають про рідний край, про державу, де живуть - про гори, річки, міста та села. А ще заспівали гімн України, затанцювали танець з віночком і гопачок.

Звичаний і майже традиційний святковий ранок для багатьох дитячих навчальних закладів у нашій державі. Але слід сказати, що більшість вихованців у цьому садочку - діти з угорськомовних родин.

"У цьому нема нічого дивного - ми живемо в Україні, і практично з ясельної групи привчаємо дітей любити рідну землю, рідну країну, - розповідає завідуюча ДНЗ №7 Наталія Бізіля. - Думаю, що було приємно і батькам дізнатися, що їхні діти знають про Закарпаття, про символи України, про наші українські пісні.

Так, у нас близько 70% дітей - з угорськомовних сімей. Але вже у віці шести років, коли йдуть до школи, вони всі вільно володіють державною мовою. Це дуже важливо, і це, в першу чергу, заслуга вихователів. Цікаво, що батьки часто навчаються державної мови саме завдяки своїм дітям. І на нашому святковому ранку разом заспівали гімн України. І українці, і угорці". 

Мукачево.Net

Коментарі

Б
Берегівчанка

Молодці дітки,приємно дивитись!Вихователям, які прививають з дитинства любов до Батьківщини, низький уклін.

Б
батьки.

Слов немає для подяки за таке патріотичне виховання наших діточок,і взагалі садик нкайкращий в місті Берегові,діти чистенькі,нагудовані,в теплі,а вже про різного рорду зайняття які проводяться в садочку годі і казати,наш синок,вчить і англійську, чисто розмовляє на українській,вже,не дивлячись що йому 4 роки,може писати цифри і букви.Від батьківського комітету велике спасибі Вам Наталія Юріївна в першу чергу,і всьому Вашому колективу.Не пишемо своїх фамілій тільки тому,щоб не сказали що ми підлабузничаємо,і не звинуватили коллектив садика за заказні коментарі,тому пишимо як прості читачі газети.Ще раз Вам всім дякуємо за наших дітей,дякуючи Вам батьки можуть спокійно працювати кожен на своїй роботі,ми спокійні за наших діточок,всім Вам здоровя і терпіння до виховання наших діточок.

М
мама

Дуже цікаве і змістовне заняття.Діти багато розповідали про Україну , символіку , природу. Приємно вражена знаннями дітей , за що велике спасибі вихователю Бланар Наталії Вікторівній та завідуючій Бізіля Наталії Юріївній за їхнє піклування за наших дітей.

ДМ
Дід Мороз

А у деяких школах Мукачева ВІДМІНИЛИ діда Мороза (за національною приналежністю ?)Можете не співати пісні, не розповідати вірші на "їх мові". А ще треба заборонити використовувати мелодію «Тиха ніч» (нім. Stille Nacht) — різдвяна пісня, створена в Австрії в 1818. Один із найвідоміших і широко поширених у різних мовах по всьому світу різдвяних співів. Належить до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Але ж на НІМЕЦЬКІЙ МОВІ !!!!!!!!!!

Читайте також