У гірських глибинках спалахнули нові вогнища освіти

10
0

на Міжгірщині відкрилися дві нові школи

Крім традиційних першовересневих урочистостей на Міжгірщині відбулися дві пам’ятні події. У присілку Синевир Груні відкрито початкову школу, в якій навчатимуться 25 дітей цього віддаленого гірського населеного пункту. Радість горян розділив голова обласної ради Михайло Кічковський. Він сердечно привітав юних школярів із святом і вручив їм телевізор та спортінвентар.
    Цього ж дня відкрила двері ще одна початкова школа на житловому масиві Колочава-Гирсовець.
    А нещодавно, як уже повідомлялося, такий же навчальний заклад прийняв перших учнів у присілку Підголиця, що неподалік від с. Новоселиця. Рішенням сесії обласної ради виділено субвенцію на завершення будівництва пришкільного інтернату та дошкільного навчального закладу у с. Синевирська Поляна.
    Керівник обласної ради з нагоди 1 вересня та Дня знань зустрівся із педагогічними колективами ЗОШ І-III ст. с. Нижній Студений і ЗОШ І-II ст. с. Верхній Студений.
    У розмові з освітянами йшлося про піднесення ролі вчителя сільської школи у реалізації політики Президента, його соціальних ініціатив, у яких якісна освіта молодого покоління розглядається як стратегічна інвестиція для країни. Адже тільки таким шляхом можна ставити високі завдання і досягти їх.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також