У губернатора Ледиди радилися, як освоювати кошти

14
0

У вівторок, 7 червня, під головуванням керівника області Олександра Ледиди провели селекторну нараду з важливих питань життєдіяльності краю. У нараді також взяли участь заступники губернатора, начальники обласних управлінь та голови районів.

 

Першим підняли питання використання коштів резервного фонду, призначених для ліквідації наслідків паводків 7-9 грудня минулого року. Роботи виконуватимуть на 35 об’єктах, але за інформацією управління капітального будівництва, наразі є 21 пакет проектно-кошторисних документів. До прикладу, з 10 об’єктів Рахівщини кошториси готові тільки на один. З іншого боку, навіть готові документи потребують доопрацювання, зокрема, через часто занижену вартість витратних матеріалів. Керівник Закарпаття Олександр Ледида наголосив: за своєчасне освоєння коштів голови районів нестимуть особисту відповідальність. Адже у разі невикористання до 1 вересня, кошти автоматично вилучатимуться до держбюджету. 
 
Також обговорили питання освоєння державної субвенції на соціально-економічний розвиток регіону. Гроші підуть на будівництво та капітальний ремонт важливих об’єктів області. Зокрема, ремонт облмуздрамтеатру та будівництво потужної автономної котельні для обігріву закладу. Роботи у всіх визначених напрямках ведуться. Найбільш проблемним об’єктом на сьогодні залишається хірургічний корпус обласної клінічної лікарні ім. А. Новака. Підрядник не виконує необхідні обсяги робіт якісно та вчасно, тому договір з будівельною фірмою, швидше за все, буде розірвано. 
 
На останок, обговорили питання святкування 20-ї річниці Незалежності України. Зокрема, заявленого владою будівництва та капітальних ремонтів важливих об’єктів краю. Серед найбільших – введення в експлуатацію ужгородської ЗОШ №4 зі словацькою мовою навчання, будівництво дахової котельні у спорткомплексі «Юність», внутрішні ремонті роботи музею ім. Й. Бокшая, завершення пологового відділення в Іршаві та багато іншого. До слова, продовжуватимуть і встановлення на Закарпатті штучних спортмайданчиків. Планують встановити 16 міні-полів загальною вартістю майже 4 млн. грн. Проблеми в районах виникають з підготовкою ділянок для встановлення майданчиків. Олександр Ледида попередив: райони, які не підготують ділянки для встановлення спортивних полів до 1 серпня, будуть позбавлені права отримати міні-поля. 
 
Нагадаємо, нові та оновлені об’єкти до 20-ї річниці Незалежності України планується відкрити в кожному районі Закарпаття. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також