У юну закарпатку потрапила блискавка, дівчина жива і здорова

4
0

У селі Малий Раковець Іршавського району Закарпаття в 17 -річну школярку потрапила блискавка.

Дівчина разом з матір'ю і бабусею садила картоплю на ділянці біля лісу і слухала через навушники музику. У кишенях у неї були два мобільних телефони . У декількох кілометрах за пагорбом почалася злива, проте на ділянці, де трудилися жінки, дощу поки не було.

Несподівано дуже близько вдарила блискавка, від якої старші жінки впали на землю. Піднявшись, вони побачили, що дівчина лежить без свідомості - блискавка влучила прямо в неї. За допомогою односельчан потерпілої надали невідкладну допомогу і викликали «швидку», яка відвезла її в лікарню .

Як повідомила "Фактам" головний лікар Іршавської центральної районної лікарні Оксана Петах , дівчину доставили у важкому стані в реанімацію , однак пізніше її стан покращився.

- Ураженьсерця (які бувають після попадання блискавки) ми не виявили, а центральна нервова система відновила функції, - розповіла Оксана Петах. - Пацієнтку вже перевели до травматологічного відділення, вона цілком адекватна і йде на поправку. В області грудей і на ногах у неї залишилися ниткоподібні сліди від удару блискавки. До речі, сам момент попадання блискавки дівчина не пам'ятає внаслідок ретроградної амнезії. Думаю  що днів десять вона ще побуде в лікарні, а потім, якщо все буде добре, відпустимо її додому...

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також