У Іванівцях Федора Манайла вшанували спецпогашенням конверта з оригінальною маркою (ФОТО)

7
0

19 жовтня Закарпатська дирекція УДППЗ "Укрпошта" провела 49-те спецпогашення в області з нагоди відзначення 100-річчя від дня народження відомого українського художника Федора Манайла.

Воно відбулося на батьківщині художника в селі Іванівці Мукачівського району, де народився, у приміщенні місцевої ЗОШ. Адже саме тут великий художник не лише навчався, а й після отримання освіти вчителював. Нині в школі діє невеличкий музей, експонати якого розповідають про життя та творчість Ф.Манайла. Вони зібрані вчителями та учнями — членами гуртка "Пошук".

Після екскурсії та ілюстративної презентації про життя художника, його творчість та шлях до всесвітнього визнання відбулося спецпогашення, яке провели заступник директора Закарпатської дирекції О.Долгош, директор школи Г.Калинич та в.о. начальника ЦПЗ № 1 м. Мукачево Т. Гордубей.

Все своє свідоме життя художник прожив в Ужгороді, де й був похований. Не дивно, отож, що в обласному центрі в стінах Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая пройшли головні урочистості в рамках святкування 100-річного ювілею митця.

Сюди прийшли також родичі художника, його друзі та вихованці, представники влади та інтелігенція міста. Запросили і директора Закарпатської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Миколу Ростова. Він не лише розповів про проведення спецпогашення в с.Іванівці, а й вручив як подарунок голові ОДА Олександру Ледиді, директору музею та онучці митця погашений художній маркований конверт з оригінальною маркою, оформлений у вигляді сувенірної рамки.

Відтак у кожного була можливість придбати конверти "Федір Манайло. 1910—1978" у фойє музею, які заздалегідь приготували для реалізації працівники поштамту Ужгорода.

Відділ маркетингу та продажу послуг Закарпатської дирекції УДППЗ "Укрпошта" 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також