У Карпатах пройде етап чемпіонату України з гірських гонок

2
0

10 та 11 липня на кордоні Львівської та Закарпатської областей (Верецький перевал) відбудеться І етап чемпіонату України з гірських гонок та ІІ етап кубку України з ралі.

У змаганнях візьмуть участь спортивні екіпажі з усіх обласних центрів України. В автоперегонах з гірських гонок екіпажі змагатимуться в чотирьох залікових групах, які поділяються відповідно до потужності двигуна спортивного автомобіля. За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації Ліляни Гримської, в змаганнях візьмуть участь і дві жінки-гонщиці зі Львова. «Змагання з ралі будуть генеральною репетицією перед проведенням рівно через два тижні цього року «8 Ралі Галіція 2010», - зазначив під час прес-конференції директор змагань Сергій Єженков. Він також додав, що львівські гонщики претендують на нагороди, крім цього, спортсменів цікавить саме складність, конфігурація цієї траси. Урочисте відкриття чемпіонату України з гірських гонок та кубку України з ралі відбудеться 10 липня о 15:00 год., закриття 11 липня о 19:00 в м. Сколе на пл. Незалежності.

Довiдка

Гірські гонки – це специфічний вид автомобільних змагань. Головною відмінністю є характер траси - гірський серпантин довжиною 3-4 км, який пілот повинен подолати за найменший час. В порівнянні з ралі у пілота немає штурмана, і всю дистанцію він повинен запам'ятати сам і проїхати на максимальній швидкості.

В ралі ж екіпаж складається з двох осіб - водія і штурмана. Водієві екіпажу не потрібно запам'ятовувати трасу, так як до початку змагань екіпажі можуть ознайомитись з трасою за допомогою «легенди», котру надає організатор, і відповідно штурман під час змагання інформує пілота про всі повороти, трампліни та інше.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також