У Карпатах відбувся мистецький пленер

19
0

30 квітня у мальовничому кутку Закарпаття на Уклинському перевалі члени мукачівського творчого об‘єднання «Райдуга», на чолі з головою Сергієм Пішковцій, провели свій перший у цьому році живописний пленер.

 

Дух рідних Карпат, їх енергетика сприяли творчому настрою художників, в результаті чого народились роботи насичені барвами довгожданної весни.
 
Палюче сонце, крижана свіжість води, сочиста юна зелень, білосніжний цвіт дикої черешні, дерев‘яні горянські хати залишились увіковіченими на полотнах художників. Краса Карпат правічна і сакральна  кличе митців до своїх першоджерел і щоразу огортає своєю магією, спонукаючи взяти до рук пензлі і фарби, щоб відтворити її пропускаючи крізь себе.
 
        У пленері 2012 брали участь: Сергій Пішковцій, Галина Гренко, РаїсаДорожнікова, Антон Секереш, Марта Балега, Ладислав Бучина, Лариса Бобалик, Ліана Паллаг, Сільвія Паулик, Олена Левицька,  Віктор Грабар, Тетяна Рибар та Іван Баранов із своїми підопічними – учнями мукачівської художньої школи.
 
За підсумками роботи, яка планується проводитись протягом літа і осені буде організована виставка творів учасників. Проведення пленерів – це в першу чергу чудова нагода  поспілкуватися з колегами, поділитися досвідом, підвищити рівень майстерності і просто відпочити.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також