У Карпатах знайшли трьох заблукалих туристів

4
3

У ніч на перше лютого, 16 рятувальників Закарпатського гірського пошуково-рятувального загону в сніговій хуртовині, при поганій видимості, шукали трьох туристів, які під час прогулянки заблукали.

42-річний ужгородець та два 44-річних свалявчанина загубилися під час сходження на гору Стій, що у Воловецькому районі. Блукаючи горами, чоловіки натрапили на закинуту військову базу. Там, в металевому резервуарі, вони   сховалися від морозу та вітруі. На щастя, з ними був встановлений мобільний зв’язок.

Три загони рятувальників, один з яких потрапив у лавинонебезпечну зону і змушений був іти в обхід,   вийшли до гори з різних сторін, періодично виходячи на телефонний зв’язок з потерпілими, щоб ті не заснули.

Над ранок туристи були знайдені   та доправлені до найближчого населеного пункту.

Головне управління МНС в Закарпатській області нагадує, що впродовж   другого та третього лютого в горах зберігається стан лавинонебезпеки та рекомендує всім відпочивальникам та туристам на цей період   утриматися від сходжень у гори та дотримуватися правил особистої безпеки.

Коментарі

Я
Яна

добре що знайшли

А
альпинист

да, мы тоже восходили, видели их, они совсем небыли подготовлены, с виду было сразу видно что аматоры, када узнал что там чп сразу на них подумал

Д
Джімі

Шо то за барани полізли у таку погоду на Стой.Та й людям роботу глядають