У Карпати - у потязі і з автомобілем

11
0

Складні умови водіння на зимових дорогах змушують багатьох автомобілістів згадати про можливість перевезення автомобілів залізничними автомобілевозом - спеціально обладнаними вагонами, включеними в пасажирські склади.

Після Нового року гірськолижний сезон у Карпатах у самому розпалі і може тривати березня навіть до. Про те, що попит на перевезення авто по залізниці є, свідчить той факт, що напередодні нового року "Укрзалізниця" пустила ще один потяг з автомобілевозом. Нижче деякі актуальні питання по темі.

-На яких напрямках у складах вже є вагони автомобілевози?

-Поки що вагони-автомобілевози є на таких маршрутах: Київ-Сімферополь;-Днепопетровск Київ, Київ-Харків, Київ-Ворохта (24.12.10 - по парних 14:01:11). Перешкодою для випуску вагонів-автомобілевозів на міжнародні маршрути є труднощі з їх поверненням.

-Де і як купується "квиток» на автомобіль? Треба купувати його одночасно з квитками для себе?

-Процедура оформлення та оплата перевезення авто залишилася на рівні Гороха часів царя. "Квиток» на автомобіль купується на місці навантаження в касі на 32-м шляху приміського вокзалу станції "Київ-Пасажирський". Його можна оформити заздалегідь, але не раніше ніж за 45 діб і не пізніше, ніж за добу до відправлення поїзда. Для цього вам потрібно буде пред'явити техпаспорт. Попереднє оформлення як туди, так і назад коштує 40 грн. Оформлення здійснюється вручну за складанням опису технічної характеристики автомобіля з усіма існуючими ушкодженнями. Врахуйте - перш ніж оформляти автомобіль, купіть квитки для себе. Інакше може виявитися, що авто прилаштувати, а вам місць не знайдеться.

-Чи можна купити місце для авто через Інтернет?

-Ні, оформити перевезення через Інтернет поки неможливо.

-Як відбувається завантаження-вивантаження авто у вагон? Я сам повинен поставити авто на його місце у вагоні або передаю авто на вокзалі і працівник залізниці проводить завантаження-вивантаження

-Завантаження-вивантаження проводять провідники, які будуть супроводжувати автомобіль по шляху проходження. Але при бажанні загнати свою "ластівку» на платформу може і сам власник під їх чуйним керівництвом. Потім машина закривається, сигналізація відключається (за словами працівників "Укрзалізниці» бували випадки, коли сигналізація волала мало не всю дорогу до Криму). Ключі здаються супроводжуючим автомобілевоз провідникам.

-Коли і куди потрібно доставити автомобіль для перевезення?

-За правилами, автомобіль до місця навантаження доставляється не пізніше, ніж за годину до відправлення потяга 2. Як пояснили автору, це пов'язано з необхідністю правильно розташувати авто з різними габаритами на платформі, а також з тим, що нерідко одночасно вантажаться одразу два автомобілевоза наступних потім у різних напрямках. У будь-якому випадку краще заздалегідь передзвонити на вокзал уточнити цей момент.

-Скільки коштує перевезення автомобіля?

-Це залежить від відстані перевезення та ваги автомобіля. Перевезення авто (1 за т ваги): Київ-Сімферополь 633,6 грн; Київ-Дніпропетровськ - 385,2 грн; Київ-Харків - 363,6 грн; Київ-Ворохта - 511,2 грн ....

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також