У Харкові показали перший український супертанк "Оплот" вартістю $ 5 млн (ФОТО)

12
1

Українські "Оплоти" робляться на замовлення, і, через певний час, відправляться до Тайланду.

У Харкові показали перший танк "Оплот" вартістю $ 5 млн, який відправиться до Таїланду, йдеться у сюжеті "Новин 2+2".

Контракт на 49 танків загальною вартістю понад двісті мільйонів доларів для тайців Україна виборола у Німеччини, Росії, Китаю і Південної Кореї.

На харківському заводі ім. Малишева, де збирають "Оплот", хизуються, мовляв, танк не має рівних у світі. І вже потім додають – він набагато дешевший за конкурентів. Близько п'яти мільйонів доларів.

"Оплот" без підготовки може занурюватися на глибину до двох метрів. Для Таїланду з його численними річками та озерами саме цей факт, кажуть на заводі, міг стати вирішальним.

За півтора року з дня підписання тайського контракту готовий поки що лише один танк. Ще стільки ж часу - і їх має бути сорок дев'ять. На заводі запевняють, що встигнуть.

Панцерник обладнаний кондиціонером і ергономічними кріслами. Тайські генерали приїхали до Харкова, щоб на власні очі побачити та власними руками доторкнутися до першого виготовленого танка.

Командувач бронетанкових військ Королівської тайської армії, генерал Бунсантін Сансават вірить, але хоче побачити все на власні очі. Він попросився залізти всередину.

Йому дозволили і за лічені секунди командувач тайської армії заскочив на башту - прямо в костюмі і начищених чоботах. Повернувся із танку начебто задоволений.

"Я спеціально привіз сюди групу фахівців Королівської тайської армії для того, щоб переконатися у можливостях України у виробництві такої техніки. Це однозначно підвищить боєздатність нашої армії", - впевнений генерал.

Вже восени п'ять українських танків мають відправити до Таїланду. Конструктори, щоби нічого не зірвалося, тримають кулаки на щастя. До Таїланду "Оплот" за кордон ще не відправляли.

Коментарі

IA
I am

Помилка у назві статті: це не перший український супертанк. А це перший танк, який відправиться до Таїланду.

Читайте також