У ході операції “Розшук” затримано 46 злочинців

11
0

На Закарпатті завершилася загальнодержавна профілактична операція під умовною назвою “Розшук”, котра тривала чотири доби. Мета цього заходу: активізація розшуку і затримання злочинців, встановлення місця знаходження безвісти зниклих громадян, осіб невпізнаних трупів, а також проведення оперативно-профілактичних заходів щодо попередження і розкриття злочинів.

Начальник управління карного розшуку підполковник Олексій Шніцер разом з підлеглими проаналізували всю наявну інформацію стосовно тих, хто знаходиться в розшуку. Вивчалися також справи щодо злочинців, котрі переховуються від слідства та суду, безвісти зниклих громадян та встановлення невпізнаних трупів. Крім цього, була ретельно проаналізована й інформація стосовно осіб, котрі переховуються від слідства та суду за межами нашої держави та проінформовано тамтешні правоохоронні органи для організації розшуку і затримання зловмисників.

Минулого року, наприклад, житель смт Міжгір’я, 19-річний Іван ще з одним спільником із мисливської рушниці скоїли навмисне вбивство. За цим фактом тоді порушили кримінальну справу. Але молодик кинувся у біги. Під час проведення пошукових заходів оперативники отримали інформацію, що убивство замовив 32-річний Петро. Працівникам карного розшуку вдалося встановити: зловмисники переховуються на території Російської Федерації. Після вдало проведеної оперативної комбінації підозрюваних вдалося затримати. Наразі зловмисники заарештовані і вирішується питання про їх екстрадицію в Україну.

-- Загалом під час проведення цієї операції правоохоронці розшукали 46 злочинців, -- розповідає перший заступник начальника ГУМВС полковник міліції Володимир Шелепець. -- 13 затриманих розшукувалися за скоєння особливо тяжких та тяжких злочинів, сім знаходилися в міждержавному розшуку, двоє скоїли вбивство, один -- завдав тяжкі тілесні ушкодження, один скоїв розбій, п’ятеро -- грабіж, четверо -- ДТП. Окрім цього, розшукали та затримали злочинців з Азербайджану та з Рівненської області. Вдалося також встановити місце знаходження 13 безвісти зниклих осіб.

І хоча операція завершилася, робота в цьому напрямі триває.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також