У Хорватії милувались картинами закарпатських художників

7
1

У відповідь на виставку хорватського живописця, голови Культурного товариства русинів і українців міста Рієка Владіміра Провчі, що відбулася торік у Ужгороді, восени цього року група закарпатськихі художників здійснила «творчий вояж» до Хорватії.

 

У міській галереї "Філодраматика" виставка закарпатців тривала тиждень. Про вернісаж сповіщали плакати, а також реклама в місцевій газеті. На відкритті були присутні активісти товариства "Рушняк", місцеві поціновувачі мистецтва. Жіновичй хор заспівав народні русинські та українські пісні.
 
На огляд були виставлені понад півсотні живописних картин і різьбяних робіт. Їхніми авторами стали художники Ольга і Олександр Лукачі, Олександр Сидорук, Володимир Мишанич, а також різьбяр Костянтин Ковган.
 
Під час виставки відбувався і пленер, під час якого митці з Закарпаття малювали морські краєвиди біля Рієки, а також старовинні вулиці цього та невеликих навколишніх містечок. Чимало людей підходили і цікавилися роботою закарпатців, захоплюючись їхньою м айстерністю, а голова Товариства угорців Рієки Єва Віола навіть придбала  від Володимира Мишанича його картину.

Коментарі

У
уточнення

На вказаному вами джерелі вказане першоджерело цієї інформації - Закарпаття онлайн -http://www.0312.com.ua/news/85075

Читайте також