У Хусті люди з вадами слуху спілкувалися з міліцією (ВІДЕО)

17
0

У Хустській територіальній організації глухих провели традиційну зустріч. Нечуючі поспілкувалися з працівниками правоохоронних органів. Дізналися про нові закони і криміногенну ситуацію на Хустщині, питань від людей із вадами слуху було предостатньо.

Подібні заходи у Хустській територіальній організації УТОГ проводять систематично. Захід присвятили Дню Конституції України. Хустська територіальна організація глухих об’єднує  Хустський та Міжгірський райони. Нараховує 304 нечуючих, з них 76 проживає у Хусті, 112 – у районі, а на Міжгірщині  -  трохи більше сотні. Такі зустрічі для людей з обмеженими можливостями необхідні, адже отримати інформацію з інших не друкованих джерел їм складно. «Спілкувалися» нечуючі з представниками міліції активно.

За допомогою сурдоперекладача задавали запитання, що найбільше хвилюють. Їх проінформували   про кількість аварій на території краю. Головний даішник наголосив, що за останній час їх  стало більше. Тому на дорогах треба бути вкрай обережними, не порушувати правил дорожнього руху.  Говорили й про посвідчення водія, зокрема,  як його отримати, чи потрібно замінити старі на нові тощо. Йшла мова й про скутери, які теж  необхідно реєструвати. Говорили і про адміністративні правопорушення, в тому числі й паління у місцях, заборонених  законом. Йшлося й про  насильство в сім’ї , про розпивання алкоголю чи появу у нетверезому стані у громадських місцях тощо. Правоохоронці повідомили про  міри покарання в цих випадках. Крім того, міліціонери презентували нечуючим й новостворену сторінку в соціальній мережі. За допомогою якої глухі люди при потребі зможуть надсилати правоохоронцям текстові повідомлення.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також