У Хусті на дільницях встановили веб-камери, на черзі - тестування

6
0

Усі 34 тисячі виборчих дільниць в Україні на парламентських виборах, які заплановані на 28 жовтня, будуть обладнані системами відеоспостереження, - у цьому запевнив прем’єр-міністр Микола Азаров.

І це передбачено відповідним законом, тож сам перебіг голосування транслюватимуть через веб-камери в он-лайні на відповідному веб-сайті. У період після завершення голосування і до підписання протоколу дільничної комісії система відеоспостереження функціонуватиме в режимі відеозапису. Ці матеріали, згідно з законопроектом, зберігатимуться протягом року, їх надаватимуть за запитом ЦВК.

У Хусті на всіх виборчих дільницях встановили веб-камери, на черзі - тестування. До системи входить програмно - апаратний комплекс та обладнання для утворення каналів зв’язку, що є власністю операторів. Мережу встановили на території виборчих дільниць. Їх усього 18, усі звичайні, з них 16 підключені, а дві - на супутниковому зв’язку. Відрізняється дільниця у Зарічному. Система складається з ноутбука, двох веб-камер, подовжувачів, а також спеціальної металевої шафи та троса безпеки. Після встановлення і налаштування технічними працівниками такого програмно - апаратного комплексу, шафа зачиняється, а ключі від неї та троса безпеки разом із технічним актом передаються уповноваженою особою головам ДВК.

Тестове включення повинно відбутися за 10 днів до голосування, тобто до 18-го числа. Василь Сабадош, уповноважена особа ЦВК каже, що проблем ніде не виникало. Також запевняє, що дільниці майже готові до виборів, бо їх активно укомплектовують. Нагадаємо, системи відеоспостереження обійшлися платникам податків у майже мільярд гривень. Процес голосування обіцяють транслювати в інтернеті. Правда, для загального перегляду підрахунок голосів уже не показуватимуть. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також