У Хусті нечуючі "співали" руками (ВІДЕО)

8
0

Міжнародний день глухих у всьому світі відзначають в останню неділю вересня ще з 1951 року.

У 2014-му саме 28-го числа світова спільнота згадуватиме про потреби людей з вадами слуху. У Хусті ж влаштували урочисті заходи напередодні. Навіть «співали» руками.

Хустська територіальна організація глухих об’єднує два райони – Хустський та Міжгірський. Нараховує більше трьох сотень нечуючих, з них 86 проживає у Хусті, 200 – у районі, а на Міжгірщині є трохи більше сотні. Усі вони соціально незахищені і потребують допомоги з боку держави. Цього року з районного бюджету було виділено 3 з половиною тисячі гривень на потреби Хустської територіальної організації УТОГу. Крім того, людей з вадами слуху районна підтримують, надаючи й одноразову грошову допомогу через управління соціального захисту. Таких у 2014-му було близько 70-ти чоловік.

А от на відзначення Дня глухих кошти в казні не передбачені. Тому святкують, спираючись на власні сили та підтримку меценатів. Голова правління вважає, що подібні заходи необхідні глухонімим. Адже це можливість дати їм порозуміти, що вони що не покинуті напризволяще. Окрім слів підтримки та матеріальної допомоги, у День глухих влаштували й концертну програму. «Декламували»  вірші та «співали» пісні за допомогою рук. Також цього дня вітали ювілярів з днем народження. Не обійшлося без святкового столу та подарунків.  

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також