У Хусті угорці Закарпаття відсвяткували "День Бетлена" (ФОТО)

13
0

На минулих вихідних, 28 вересня, у Хусті відбулося свято угорської національної культури, присвячене черговій річниці з початку правління видатного історичного діяча, князя Трансільванії, короля Угорщини Габора Бетлена, діяльність якого тісно пов’язана із Закарпатською Марморощиною.

Свято розпочалося екуменічною службою в реформатській церкві міста. Далі поважні гості – генеральний консул Угорщини у місті Ужгород Йожеф Бачкаі, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Брензович, президент Закарпатського угорського інституту Ілдіко Орос, керівництво міста на чолі з міським головою Володимиром Кащуком взяли участь у відкритті пам’ятного знаку «Коpjafa» та поклали квіти до його підніжжя.

Продовжились урочисті заходи на майданчику біля Хустського краєзнавчого музею. Тут, гості та учасники свята мали змогу насолодитися виступами творчих колективів національних меншин, скуштувати вишукані вина та смачні угорські страви. Кожен бажаючий зміг придбати сувеніри народних умільців з Вишкова, Берегова та Виноградова. Діти ж залюбки вчилися виготовляти ляльки-мотанки, сувеніри з кукурудзяного листя, бісеру та малювати під час майстер-класів, які проводили берегівські майстри народної творчості.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також