У Хусті відбудуться всеукраїнські змагання з пішохідного туризму

10
0

«Стежками Героїв»

Десяті всеукраїнські змагання з пішохідного туризму «Стежками Героїв» відбудуться 1 травня на Закарпатті з нагоди відзначення 70-ої річниці геройської боротьби «Карпатської Січі» на Красному полі, що біля Хуста. Про це сьогодні, 3 квітня, власкорові ЗІКу повідомив регіональний представник змагань на Закарпатті Андрій Будник.



«Стартуватиме змаг у Хусті, а завершиться у прикарпатському селі Осмолода. Загалом учасники змагань пройдуть щонайменше 130 кілометрів, долаючи безліч перешкод: потоки, прірви, вирубки, сніги і болото», – повідомив Андрій Будник.


До участі у змаганнях вже зголосилися 30 команд.



«Стежками Героїв» відбуваються на Закарпатті вже вдруге. Минулого року у змаганнях взяли участь понад 30 команд з усієї України, з яких найсильнішими і найвитривалішими стали команди «Острозька Академія» (Острог) та «Ядрьоні черепахи» (Львів).



Підготовку маршруту здійснює Національна скаутська організація України «Пласт», за підтримки Федерації спортивного туризму України та Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді при Міністерстві освіти і науки України.



У змаганнях можуть брати участь команди громадських об’єднань, загальноосвітніх та позашкільних навчально-виховних закладів освіти, інших навчальних закладів, підприємств та організацій, самостійні команди, які мають необхідну туристично-спортивну кваліфікацію (досвід піших походів першої і другої категорії складності).



Команда може включати від 6 до 15 осіб віком від 15 років.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також