У Хусті відбувся колоритний "День Бетлена" — з грузинськими танцями та угорським панком (ФОТО)

11
1

8 жовтня у Хусті відбувся вже уп'яте етнофестиваль під назвою “День Бетлена”. Проводиться він з 2013 року і має на меті збереження історичних традицій краю, культурний обмін між угорцями та українцями.

Слід зазначити, що трансильванський князь Габор Бетлен у 1615 році став володарем Хустського замку. А пізніше подарував його молодшому брату Іштвану, який облаштував там справжню фортецю.

Святкування розпочалося спільною молитвою у реформатському костелі. Далі на площі у центрі міста відбулася історична реконструкція у одязі періоду правління Бетлена. На сцені прозвучали гімни України та Угорщини, з вітальними промовами господарі та гості, в тому числі міський голова Володимир Кащук. Було зауважено, що на фестиваль з Угорщини приїхав прямий нащадок князя Трансільванії – граф Форкош-Бетлен.

На площі вирував яскравий ярмарок, а на сцені виступали музичні та танцювальні колективи з усього Закарпаття, а також гості – грузинський танцювальний гурт “Кавказ”. На завершення відбувся концерт відомого угорського рок-панк-гурту “Anna and the barbies”.


 

Коментарі

С
спостерігач

залишилось провести день Чебурашки з танцями крокодилів та "репом" Шапокляк...

Читайте також