У Хусті збирались колекціонери та філателісти

8
0

У Хустському районному Будинку культури колекціонери та філателісти Ужгорода, Мукачева, Берегова, Виноградова, Хуста та Хустського району зустрілися на обласному зльоті.

 

Тут вони змогли обмінятися або придбати старовинні монети, поштові листівки із зображенням міст Закарпаття, зокрема була представлена листівка семидесятилітньої давнини із зображенням Хуста. 
 
Також цікавою була експозиція до Євро-2012 з футболу, презентована «Укрпоштою» та монети – банком України. Слід відзначити, що випущено 10 монет різного номіналу. Із них: 5 срібних до Євро-2012, а також одногривнева монета. Банками України та Польщі в цілому випущено 10 тис. монет із срібла – по 5 тисяч у кожній країні номіналом 10 грн. та 10 злотих. «Укрпоштою» випущено конверти, поштові марки, а також блок, на якому зображено кубок Євро-2012 із спецпогашенням. Колекціонери мали змогу поповнити свої зібрання новинками, а також обмінятися значками та різними матеріалами, які мають колекційну цінність. Серед хустян слід відмітити найстарших колекціонерів області Павла Кляпа та Яна Пашко.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також