У Хусті збиралися волонтери за участю учнів шкіл району (ВІДЕО)

20
0

Школярі Хустщини активно розвивають волонтерських рух у своїх селах у різних напрямках, і не лише на підтримку армії. Досвідчені ж волонтери підтримали роботу школярів, внесли свої пропозиції та зауваження

ершочергово планували провести круглий стіл з питань волонтерського руху у школах за участі лідерів учнівського самоврядування Хустського району. Оскільки охочих взяти участь у заході виявилося чимало, а це  – і школярі, і досвідчені волонтери, довелося змінити формат засідання. Відтак, відбувся форум волонтерів.

Мета зустрічі розвиток волонтерського руху на теренах Хустщини та виховання патріотизму в учнівської молоді району, а також подальша співпраця школярів із волонтерами. У ході зустрічі школярі презентували Учнівську республіку Хустського району а далі і власні волонтерські загони, що діють при школах. До прикладу, у Велятинській ЗОШ створили центр допомоги під назвою «Волонтер», робота якого й спрямована саме на волонтерську підтримку учасників зони АТО. Інші школи також не пасуть задніх і активно розвивають волонтерських рух у своїх селах у різних напрямках, не лише на підтримку армії.

Відтак на форумі ділилися досвідом.  Є школи, де ще не створено волонтерського загону, тож зустріч стала стимулом до змін. захисники, які зараз тримають оборону на Сході, потребують будь-якої підтримки та допомоги – про це добре знають і школярі. На зустрічі волонтери – школярі вирішили, що плестимуть маскувальні сітки для АТО. Представники районного центру позашкільної роботи провели і майстер – клас з плетіння. (039) Усі учасники форуму мали можливість взяти участь у процесі. Досвідчені волонтери підтримали бажання школярів, внесли деякі пропозиції та зауваження. Виготовлятимуть  діти для бійців і обереги. на зустрічі відбувся і майстер – клас . Насамкінець прийняли спільне рішення – влаштувати благодійну акцію до Дня всіх закоханих. школярі Хустшини виготовлять  валентинки та святкову випічку, а напередодні 14-го лютого влаштують продаж. Виручені кошти спрямують на потреби захисників.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також