У Кіровограді на виставці представлено полотна закарпатських митців

18
0

Виставка художніх творів, присвячених Дню Соборності України, відкрилася у Кіровоградському обласному художньому музеї 20 січня.

Центральним твором виставки є картина Миколи Бондаренка "Ще не вмерла Україна". На полотні зображено людей, які творили історію України – гетьмани, письменники, політичні діячі усіх часів, що внесли свій вклад в розбудову держави. А промінь сонця і голуб у верхній частині картини символізують те, що Господь не залишить своєю ласкою Україну і допоможе їй подолати усі негаразди.

На картинах Миколи Глущенка "Ранковий Дніпро", Сергія Шишка "Весною в парку" та Василя Чегодара "Київ сьогодні" зображено неповторні краєвиди столиці нашої держави.

Роботи Золтана Шолтеса "Зима у Закарпатті" та Антона Кашшая "Долина Свідовець" присвячені гірським пейзажам рідного авторам Закарпаття.

Живописний твір "Степ біля Харкова" Петра Шигимаги зображає знайомі митцю з дитинства місцевості Східної України.

Любов до рідної неньки України, патріотизм та шану батькам проілюстрував Станіслав Антонюк в художніх творах "Спогади про батька і Україну" (2006) та "Спогади про матір і Україну" (2009).

Творчість художників із Кіровоградщини представлена полотнами Броніслава Домашина "Інгул", Петра Покаржевського "Кримський берег", "Гурзуф. Старий готель", "Ялта", "Срібний день у Гурзуфі" та Петра Кодьєва "Місячна ніч", які передають природне розмаїття, багатовимірність нашої країни, що є безцінним капіталом для її розвитку.

В експозиції також представлені гіпсові макети медалей Андрія Німенка, на яких зображено провідних політичних та військових діячів визвольних змагань 1917 – 1920 рр. в Україні: Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Симона Петлюру та Григорія Тютюнника.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також