У Кошице тисячі людей залишилися без питної води (ФОТО)

1094 3

Майже дві тисячі людей залишилися без питної води в одному з районів словацького міста Кошице (присілок Тягановце).

Все через аварію на трубопроводі, яка повторюється періодично з року в рік. Мешканцям довелося купувати бутильовану воду. У спеку особливо страждали люди похилого віку.

Люди обурені чому так довго вирішують питання з водогоном, а цистерни з водою приїжджають лише епізодично.

«Це ненормально. Ми живемо в Словаччині, яка є частиною Європи, а не в якійсь відсталій країні. У нас три дні не було води. У середу була цистерна, зупинилася на пагорбі, а через кілька хвилин поїхала. Я разом з жінкою побіг з відрами, щоб наздогнати її. Невже не можна зупинятися в кількох місцях і їздити частіше?», – обурюється житель присілка Миро виданню kosice.korzar.sme.sk.

Він засмучений, тому що йому доводиться постійно ходити в магазин, щоб купувати питну воду.

Причиною проблеми стала несправність підвідних труб. Минулого тижня також мали справу з короткочасним відключенням водогону.

«Проблема повторюється щороку. Трубопроводу до селища 50 років. Було б добре інвестувати більш масштабно в заміну водопровідної мережі», – розповів голова присілку Мілош Ігнат виданню tvnoviny.sk.

У компанії з водопостачання розповіли, що ремонт був технічно складним, тому ремонтні роботи затрималися.

Наразі проблему вирішено. У четвер (25 липня) в обідню пору вода з кранів мешканців нарешті потекла.


Коментарі

ВЛ
вул. Літуна

до "KOSICE": ну і став би я звіздіти кіби була вода? ти ж сам пишеш: "у подекого". В понеділок іду в "Термолюкс" купити насосну станцію - води не буде на Літуна....

K
KOSICE

Не дзвіздіть . Води не було у подекого .

ВЛ
вул. Літуна Андрія (бувша Толстого)

Уже більше тижня ниє води, написав (22/07/2024) заяву в Водоканал - сказали прийде спеціаліст і зробить обстеження... іще нико не приходив а вже нись 27е липня. У підвалі набираю відро води за годину - тече тоненька струйка.... понесу змию унітаз.... Треба підняти напор води і не треба обстеження..... а ви туй про Кошіце!

Читайте також