У Кошице у 90 відсотків інфікованих - мутований вірус з Британії

15
2

Кількість хворих на Covid-19 у Кошице на сході Словаччини знову різко почала збільшуватися. За словами медиків ситуація близька до критичної.

За словами директора лікарні імені Пастера Мартін Паульо зазначив, що наразі палати з хворими заповнені майже на 90 відсотків, тому деяких пацієнтів переводять до інших лікарень. Щодня реєструють від 20 до 30 нових пацієнтів.

Понад 90% госпіталізованих поступають з мутацією британського коронавірусу. Словацькі епідеміологи ще три тижні тому при перевірці зразків за їхніми словами "отримали жахливу цифру, до 60 відсотків".

Для порівняння, коли вперше мутований британський вірус виявили у Тренчині під час Різдва, то цифра складала всього чотири відсотки.

Інфекціоніст Павол Ярчушка каже, що наразі у Кошице - один з найгірших показників в Європі щодо виявлених випадків коронавірусу. "Нас чекає складний період", - зазначив він.

Однак, за його словами, гарною новиною є ефективність сучасних вакцин також і для британської мутації.

Мер Ярослав Полачек також не приховує занепокоєння. "У місті панує страх. Що вирішить уряд невідомо. Тож залишайтеся вдома, не гуляйте вулицями, ми маємо з цим впоратися", - зазначив міський голова.

Раніше планувалося, що знову почнеться навчання у школах. Однак це рішення поки що вирішили відкласти.

"Ми будемо дотримуватися всіх рішень з боку уряду. З іншого боку, я рекомендую, і це моя особиста рекомендація, батькам, які можуть залишатися вдома, то не відправляти своїх дітей до школи. Я знаю, що діти не ходять до школи у Кошице вже 22 тижні. Однак я рекомендую залишатися вдома і дотримуватися карантину, незалежно від розпоряджень з Братислави", - сказав Ярослав Полачек.

У п’ятницю в Кошицях розпочалося чергове загальнонаціональне тестування населення на антиген Covid-19. Безкоштовно тестуватися можна в одному з 65 пунктів відбору проб.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДН
До нижнього допису

Так і є . Словаки і жиди - передові . Всеохоплююча вакцинація і передуюча цьому плр-тесування . В Україні такого ......"не снило би ся" , як ти і кажеш

НС
Не снило би ся

Но, туй го маєш! А боли словаки з чехами такі передові - сосіди ся на них рівняли

Читайте також