У краї триває операція «номерний знак»

4
1

з метою виявлення транспортних засобів з правопорушеннями

Зокрема, заборонено керувати автомобілями без номерного знака або із знаком, що не належить цьому ТЗ чи не відповідає вимогам стандартів.



Водночас не можна закріпляти номери у невстановленому для цього місці, закривати іншими предметами, керувати автомашиною із забрудненими знаками, перевернутими чи неосвітленими. У разі порушення водієм таких вимог працівник державтоінспекції складає адміністративний протокол та має право затримати транспортний засіб. Штраф за таке правопорушення становить від 170 до 255 гривень.



Буквально за кілька днів цього місяця стражі доріг виявили 165 подібних правопорушень. Наприклад, без номерного знаку керували транспортними засобами 35 водіїв, з номерним знаком, що не відповідає вимогам стандарту (наприклад меншого розміру або зі зменшеними буквами та цифрами), – 11, з номерним знаком, закріпленим у невстановленому для цього місці (найчастіше встановлюють під лобовим склом), – 13, з номерним знаком, закритим іншими предметами чи забрудненим (закривають знак оргсклом або заклеюють частину знаку або частину букви клейкою стрічкою), – 56, з перевернутими чи неосвітленими номерними знаками – 50 осіб. Три машини затримані та доставлені на спеціальні майданчики.



Водночас накладено штрафів на суму 29212 гривень.



Операція «Номерний знак» триває, а працівники державтоінспекції закликають водіїв дотримуватися правил дорожнього руху на автошляхах України!




Коментарі

К
Кусi

Сьогоднi особисто бачив автомобiлi , у яких номернi знаки закритi табличками з весiльними написами : `Братва`, `Маффия невесты` i т.п. Я розумiю, що у людей свято, але якщо вони е учасниками дорожнього руху, то повиннi ВИКОНУВАТИ ` Правила дорожнього руху`. Представте собi , що авто з такими `номерами` скоiть ДТП i втече з мiсця пригоди. Кого шукати ? Чому ДАI не реагуе на такi ГРУБI порушення ?

Читайте також