У Києві урочисто відкрили представництво Українсько-Угорської торгово-промислової палати (ФОТО)

4
0

26 квітня у Києві відбулося урочисте відкриття Представництва Угорсько-Української торгово-промислової палати. З цієї нагоди відбулася офіційна зустріч президента Торгово-промислової палати Угорщини Ласло Паррага і президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова.

«Нинішня подія - це можливість для підприємців завести корисні контакти і вже завтра провести переговори й обговорити перспективи спільного ведення бізнесу», - прокоментував Геннадій Чижиков. Він також зазначив, що Угорщина є важливим і перспективним партнером у розвитку бізнесу України.

Досягнуті домовленості з Угорщиною вже починають втілюватися в конкретні справи. ТПП України, яка об'єднує близько 9 тисяч підприємств країни, зацікавлена в співробітництві і готова вже зробити конкретні пропозиції.

Система торгово-промислових палат Угорщини - це 23 регіональні палати, які є незалежними юридичними організаціями. Організація освітніх програм, у тому числі технічної спеціалізації, - невід'ємна частина роботи Палати, яку частково фінансує держава. Палата також бере активну участь у підприємницькій діяльності та тендерах. Річний бюджет ТПП Угорщини - 35 млн. євро.

Сьогодні ця країна відповідає за розвиток малого і середнього бізнесу в «Вишеградській четвірці». Дуже важливо, що вона готова виступити експертом і партнером для України в цьому напрямку.

«Наша мета - розвивати подальшу співпрацю і бізнес із Україною і взагалі між регіонами наших країн. Завданням органу новоствореної організації є сприяння малим і середнім підприємствам Угорщини й України в доступі на зовнішні ринки, формування партнерських зв'язків, допомога в розвитку економічних взаємовідносин підприємців», - зазначив Ласло Парраг.

Нагадаємо, що цими днями у Кошицях проходять Дні України, в рамках яких відбувається і діловий форум. Вчора на ньому було презентовано Мукачево як місто, в яке слід інвестувати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також