У Києві знову напали на табір ромів з Закарпаття (ФОТО)

7
17

Невідомі спалили намет та побили ромів, які у ньому жили.

За інформацією "Громадське радіо" із посиланням на представницю "Спільноти святого Егідія" Віту Зіневич, інцидент стався рано-вранці 29 квітня у Голосіївському районі столиці.

За словами Зіневич, разом із волонтерами вони тричі на тиждень привозять їжу бездомним. 30 квітня вони навідались до ромської родини із Закарпаття: чоловік, вагітна дружина та батьки чоловіка. Тоді ж на місці, де був намет, вони побачили лише згарище.

"Ми їх знали упродовж місяця. Вони заробляли, здаючи зібрану на смітниках вторсировину. Зараз залишаються голодними, адже пункти прийому не працюють. Їхній намет — це різні ковдри та тканини, накинуті на дерев’яні опори. Він стояв на місці покинутого будівництва, огородженого зеленим парканом", – розповіла волонтерка.

Про напад на ромів Зіневич розповіла безпритульна, яка живе поруч. Вона і викликала поліцію та пожежників, коли о п’ятій ранку почула галас та крики.

Самі ж роми пізніше повідомили волонтерам, що до їх намету увірвались чоловіки, розпилюючи сльозогінний газ.

"Вони вискочили з намету. Анжела (якій не більше 25 років) розповіла, що її чоловіка почали бити дошкою від паркану. Коли вона спробувала сказати нападникам, що вагітна, ті почали лаятися і казати, що таких як вона потрібно ґвалтувати", — повідомила Зіневич.

Зазначається, що у наметі згоріли документи та телефони. Роми ж змогли врятувати зовсім мало речей. Наразі постраждалі переїхали на іншу локацію.

Вони також стверджують, що поліція не брала у них показів та не складала протокол. За повідомлення журналістки LB.ua, протокол не складали, оскільки самі роми цього не захотіли.

Нагадаємо, раніше Mukachevo.net писало про те, що у Києві розігнали табір ромів із Закарпаття. Тоді навіть з'явилось відео.

Також, ми писало про те, як у Києві затримали велику групу ромів-крадіїв з Закарпаття.

Коментарі

З
Зоро

Да только в Мукачево они плодятся как тараканы.

А
Алексей

Вместо того, что-бы издеваться, возьмите девушку замуж. А то уже девушка, вообше! А волонтерка, это ее фамилия такая.

Б
Біров

Українці недовольні ціганами!? Также цігани недовольні українцями! Єдні дрогих варті!

Г
Гейропа

Най тота зіневич у себе дома їх поселить кить велика волонтерка

П1
Панас 1

Так, правильно помітив. І в Мукачеві є такі: збирають гроші і продукти для циган. І верещать від задоволення: люди, які ви добрі й неймовірні!!!!

V
Volodymyr

хлопці пойте в закарпаття жебо прогнати тих чорту копчених на румунію, ніхто в області не буде проти, а навпаки ще й допоможуть,нам потрібна рушійна сила і підтримка!!

C
cecslrf

Боже бред ,сивої кобили,з тими волонтерами.Не хило циганам ,ся живе то їсти їм привозять волонтери ,не ісключено шо крадуть.Бо інакше їм не спалили би тот табір.А чи ітересувалися ті волонтери ,про зараз на карантині ,про таких людей шо два місяці сидять без роботи ,мають дітей є і багатодітні ,чи мають чим кормити дітей.По Україні половина сімей так их ,а вони циганоту ,брехливу шкодують!

П
Панас

цій мордатій, посміхающійся дамі все рівно над ким волонтерити... чи над котами, чи над собаками, чи над циганами.... це в неї таке нездорове хоббі.

П
Панас

цигани з закарпаття, це що? якийсь сюр чи реальність? немає таборів кримських мешканців, одеських чи житомирських.... зато є табори циганського сміття із закарпаття... що вони забули в Києві? коронавірус привезли чи ще якусь заразу?

МА
Міша Арданівський

Ця стаття написана на закарпатському сайті, щоб викликати співчуття!??? Ви що, смієтесь??? Не жаль анітрохи

Ш
Шурик

Мусорьё их почему не оштрафовало за нарушение карантина.

А
Алексей

«Вони заробляли, здаючи зібрану на смітниках вторсировину. Зараз пункти прийому не працюють». Лично у меня украли мобилку в троллейбусе. Кондуктор видел, но сказал на следующей остановке. Боялась. А они НЕТ! Короче, давайте им спец пуска в транспорт, как работникам КРИТИЧЕСКОЙ ОТРАСЛИ. А то престарелый детушка если не выпьет бьет дитяти.

Б
Богдан

Стимулюючи розмноження непрацюючих копчених нероб,депутати добилися до того,що їхнє дітище уже поряд,в Києві))Скоро чекайте і в Верховній раді

Ц
Циган

На уй за Урал або в мадяри

О
олег

Скажите а ромы всегда жили в Киеве? может им еще квартиры выдать? пускай этот сердобольный автор статьи заберет их к себе домой.

А
Алена

Молодцы ребята, трощите этих ворюг и тунеядцев, еще и хачиков из Киева гоните сраным венником.

НН
Николай Новаковец

Нехай волонтери допомогли їм добратися до постійного їх місця проживання, а не привозити їм постійно харчі і не потрібно з їх робити страждальців. Інші громадяни працюють ї не лучше живуть.

Читайте також