У лікарні майбутнього в словацьких Міхайловцях ліки для пацієнтів готують роботи (ФОТО)

14
0

У лікарні нового покоління у словацьких Міхайловцях пацієнти вже не потребують медсестер для отримання ліків. Нещодавно тут вперше у Словаччині презентували найновішу технологію - автомат, який видає лікі.

Роботизований автомат власне готує для кожного пацієнта пакети лікарських препаратів з власним ідентифікаційним штрих-кодом.

Як зазначають у лікарні, таким чином у їхньому закладі намагаються підвищити безпеку пацієнтів та якість ліків.

— Досі ліками займалися медсестри, які мали підготувати для кожного пацієнта окремий флакон з таблетками та капсулами. Однак цей спосіб не виключав випадкову помилку. Тепер таке виключено. Робот не помиляється, - каже керуючий лікарні Володимир Дворови.

Тепер інформація про призначенння потрапляє через іформаційну систему лікарні до автомату. І робот починає готувати окремі пакети лікарських засобів для конкретних пацієнтів.

Протягом години робот-автомат може упакувати близько 3600 окремих ліків. Медсестра для цього має витратити вдвічі більше часу.

Перед тим як прийняти ліки спочатку сканується власний ідентифікаційний штрих-код на зап'ясті пацієнта, який він отримав при розміщенні у стаціонарі і штрих-код-пакету.

Це гарантує, що даний пацієнт отримав потрібні ліки в правильній дозі, в потрібний час і, крім того, від конкртетної медсестри.

Ця система широко використовується в Західній Європі. Однак для Словаччини ще новинка.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також