У Лікарні Святого Мартина проводиться контактна літотрипсія (ВІДЕО)

35
0

Це дроблення каменів нирок, сечового міхура та сечоводів за допомогою гольмієвого лазеру. З направленням від сімейного лікаря, або вузького спеціаліста процедура безкоштовна.

Щороку в Україні понад півмільйона людей звертаються до лікарів з приводу проблем з каменями в нирках і сечовидільній системі. Найбільше люди страждають на сечокам'яну хворобу у віці від 30 до 50 років.Камені у нирках формуються через підвищений вміст солей у сечі. Першими у списку причин появи каменів у нирках варто зазначити незбалансоване харчування та вживання таких шкідливих продуктів, як солодкі газовані напої, напої з вмістом кофеїну, продукти з високим вмістом солі, білка та кальцію.

Також спричини появу каменів можуть інфекції у сечостатевій системі, нестача або надлишок рідини в організмі, аномалії чи дефекти розвитку сечостатевих органів, фактори спадковості, надмірна вага, прийом деяких лікарських препаратів, порушення обміну речовин, а також захворювання щитовидної залози та шлунково-кишкового тракту.

Симптоми каменів у нирках можуть ніяк не проявлятися. Хвороблива симптоматика з'являється, коли камінь збільшується в розмірі або потрапляє в сечовід. Тоді можливі:

-сильний біль у ділянці попереку, що посилюється під час фізичних навантажень;

- гострий біль внизу живота, паховій ділянці;

- часті позиви до сечовипускання;

- різь і біль під час сечовипускання;

- домішки крові та гною в сечі;

- здуття живота;

- нудота і блювота.

Детальніше у відео розповідає лікар-уролог Любомир Чекан.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також