У ліквідованому Павшині перебуває ще 70 нелегалів

4
0

Пункт утримання незаконних мігрантів закриють у грудні

У пункті тимчасового тримання незаконних мігрантів «Павшине», що поблизу Мукачева і який планують ліквідувати, ще перебувають близько 70 іноземців. До початку грудня усі вони повинні покинути Закарпаття. Про це сьогодні, 21 листопада, власкорові ЗІКу повідомили з прес-служби Державної прикордонної служби України. 

Державна прикордонна служба України планує на початку грудня повністю закрити пункт тимчасового тримання незаконних мігрантів «Павшине».

На завершальному етапі – переговори з посольствами, міграційною службою та МВС щодо видворення чи передачі незаконних мігрантів. Зокрема, частина нелегалів хоче отримати статус біженців, решта буде передана до відповідних пунктів тримання, які є під юрисдикцією МВС, або видворені, у тому числі за сприянням посольств Афганістану та Пакистану.



Відкриття ПТТ «Павшине» було свого часу вимушеним кроком, хоча пункти тримання незаконних мігрантів не можуть перебувати під юрисдикцією прикордонників. У 2001 році військове містечко, на базі якого було створено пункт «Павшине», передали прикордонникам, бо до цього вони утримували порушників у наметовому таборі. З 2002 по 2007 рік це містечко стало тимчасовою домівкою для майже 12 тисяч іноземців. Своє незадоволення великою кількістю осіб, які там одночасно перебувають, та недостатніми санітарно-побутовими умовами виказували як самі нелегали, так і різноманітні міжнародні організації. Не у захваті від пункту для нелегалів з невизначеним статусом була й місцева влада.

Закриття «Павшиного» стало можливим, після того як в Україні в структурі МВС з’явилися відповідні державні пункти тримання нелегалів. Для того, щоб прискорити процес передачі осіб, які утримувалися у «Павшиному», в управлінні Чопського прикордонного загону навіть облаштували приміщення для проведення судових засідань.


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також