У Лондоні попереджено замах на Папу Римського

5
1

Поліція Лондона сьогодні вранці заарештувала п'ятьох осіб, підозрюваних у змові з метою нападу на Папу Римського Бенедикта XVI, що знаходиться з візитом у Великобританії.

Згідно з повідомленням, поліція діяла на підставі інформації, що надійшла від третіх осіб. Представники правоохоронних органів заявили, що в ході розслідування інформація про змову підтвердилася.

Загроза теракту проти папи виходила не з-за кордону. Про мотиви, що спонукали організувати замах, нічого не повідомляється.

Цей інцидент не став приводом для зміни програми Бенедикта XVI-го, який перебуває зі своїм першим офіційним візитом у Великобританії.

Глави католицької церкви не вперше стають об'єктом для замаху. Найгучніший напад стався у 81-му році на римській площі святого Петра, коли член турецької ультраправої угруповання Мехмет Алі Агджа-вистрілив в Івана Павла II-го і поранив його. Через кілька років понтифік відвідав робили замах на нього злочинця і після розмови один-на-один заявив, що пробачив його.

За розрахунками поліції, вартість охорони Папи Римського під час візиту складе 1,5 млн фунтів стерлінгів.

Як підкреслив лорд Паттен, який представляє канцелярію прем'єр-міністра в ході цього візиту, перебування Папи Римського в країні обійдеться платникам податків в 10-12 млн фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, 16 вересня Папа Римський прилетів до Единбурга, де був зустрінутий чоловіком королеви герцогом Единбурзьким і кардиналом Кітом О'Брайн, який очолює Римсько-католицьку церкву в Шотландії. Того ж дня Бенедикт XVI зустрівся з королевою Єлизаветою в її шотландської резиденції. Там же його святість вітали прем'єр-міністр Нік Клегг і архієпископ Кентерберійський Роуен Уїльямс, який є духовним главою Англіканської церкви.

Понтифік прибув за офіційним запрошенням британських монархів, витрати за цей візит взяла на себе приймаюча сторона. 17 вересня Папа Римський прибув до Глазго, де має намір відслужити месу для католиків Сполученого Королівства прямо під відкритим небом.

У п'ятницю та суботу запланована поїздка понтифіка центральними вулицями Лондона на спеціальному автомобілі, який з часів Івана Павла II охрестили «папамобілі».

Коментарі

Б
БЬютець

Через кілька років понтифік відвідав робили замах на нього злочинця і після розмови один-на-один заявив, що пробачив його. скільки класів закінчили ваші писаки

Читайте також