У Лопуховому школа 25 років – у аварійному стані

10
1

Голова лопуховської сільради розповів, чому з його села тікає молодь.

Лопухово вже не те, що раніше. Замість того, щоб займатися сільським господарством, більшість продуктів селяни купують у магазинах. За останні роки  в селі відчутно скоротилась поголів’я худоби. Якщо ще кілька років тому у селі було більше 1000 баранів, то на сьогодні це вже 300-400 голів. Причина в тому, що молодь більше не хоче працювати в селі – прагне мігрувати до міста. Хоча у сільраді запевняють, що роблять все можливе, щоб забезпечити селянам належні умови життя і відпочинку. До прикладу, закупили музичну техніку – тепер тут є власна дискотека.

Зате Лопухівська середня школа вже 25 років в аварійному стані. Стеля між першим і другим поверхом вимагає негайного ремонту. «Ми вже не одноразово зверталися до Президента України, різних інстанцій обласної ради, - розповів у інтерв’ю одному з обласних телеканалів голова Лопухівської сільради Михайло Фаций. – Але поки що нам рік за роком роблять хіба що косметичний ремонт. А цього не вистачає. Хоча у цьому році нам вже пообіцяли виділити з бюджету 5 млн. грн. Сподіваюся, що хоча б частково ці гроші вже надійдуть найближчим часом». 

Довідка: Село Лопухово започатковано 370 років тому між двома горами на березі річки Брустурянка (Тячівський район). Наразі чисельність населення тут бл. 3700 осіб. Особливі в Лопуховому кліматичні умови: сусіднє село Руська Мокра офіційно визнане як таке, в якому щороку відбувається найбільше в Україні опадів (1600 мм). Але люди тут вже призвичаїлись і до особливих умов покосу, і випасання тварин.

Коментарі

L
lopuchiv

vyb lipse pro dorohu v Лопухово rozpovily.jak pojidete v Лопухово tak kupit sobi tank.

Читайте також