У Львові наварили 200 літрів борщу за рецептом XIV століття (ФОТО)

12
0

Другий день у Львові на подвір'ї перед Палацом Потоцьких відбувається Міжнародний лицарський фестиваль ”Легенди Львова”. Потрапити туди можна, заплативши 18 гривень за вхід. На площі тривають лицарські бої, ігри, показують ремесла та торгують лицарською атрибутикою. Гостей пригощають квасом, пивом, стравами польової кухні.

Сьогодні під час другого дня фестивалю лицарі зварили 200 літрів борщу у чавунному казані на відкритому вогнищі.

“Лицарі справді варили юшку із буряка і капусти, і відомо, що ще із XIV століття. Але там не було картоплі, оскільки її до нас завезли аж наприкінці XVIII століття. Ще лицарі любили свіже пиво, яке у середньовічному Львові варили баварські пивовари,” - розповів шеф-кухар Фестивалю борщу Юрій Даценко.

Страви готують хлопці із Хмельницького військово-історичного клубу ”Воїн”.

“У міжнародних лицарських фестивалях беруть участь різні країни. Ми скрізь возимо за собою український борщ. Іноземці просто фанатіють від нього, - продовжує Юрій. - Сьогодні ми додали до червоного борщу з буряка кропиву і подорожник. Це корисно і смачно, подорожник варений має смак грибів. А ще даю чорнослив. Він робить борщик з ароматом димку і копченості. Яловичину, перш ніж вкинути варити в борщ, маринували і просмажили”.

Для гостей фестивалю келих борщу коштує 10 гривень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також