У Львові презентують танці народів колишньої Австро-Угорщини

10
0

"Монархія" - така назва програми, яку в суботу ввечері представить на сцені Львівського театру опери та балету ім. С.Крушельницької угорський ансамбль пісні і танцю "Гонвед".

 

Це - перший візит колективу в Україну, який проходить за сприяння консульств Угорщини - генерального в Ужгороді і почесного у місті Лева, а також Львівської ОДА. 
 
 Як розповів журналістам художній керівник ансамблю Золтан Журафскі, програма, яку демонструватимуть львівським глядачам, є танцювальною виставою, що триває чотири години і включає танці народів колишньої Австро-Угорської імперії. Декораціями вистави слугуватимуть великі плакати з копіями картин та малюнків відомих угорських митців. 
 
 "Це танці австрійців, угорців, румунів, євреїв, словаків, гуцулів. Тут немає ностальгії. Ми надзвичайно втішені тим, що робимо це в Україні. Зокрема, я, бо народився біля кордону з вашою державою. Певний матеріал для нашої програми дала незабутня стрічка "Білий птах з чорною ознакою", яку я свого часу мав можливість переглянути. Вона справила на мене величезне враження", - зазначив Золтан Журафскі. 
 
 Довідка. Ансамбль "Гонвед" засновано в 1949 році як військовий. Нині до його складу входить 140 осіб, що беруть участь у танцювальній групі, чоловічому хорі і музичному супроводі. Крім того, колектив тісно співпрацює з циганським ансамблем, який раніше входив до його складу. В програмі "Гонведу", на рахунку якого близько 300 виступів щороку, є також дитячий репертуар.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також