У Львові відмовилися зняти заборону на радянську символіку

17
0

У Львівській міській раді за відхилення протесту прокурора в середу, 1 червня, проголосували 73 депутати з 90.

Львівська міська рада відхилила протест прокурора на рішення від 21 квітня "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території міста Львова". За відхилення протесту в середу проголосували 73 депутати з 90.

Як повідомляється, протест був внесено 19 травня 2011 року. У документі вказувалося, що прийнявши зазначене рішення Львівська міськрада вийшла за рамки свої повноважень, передбачених законом про місцеве самоврядування, а також порушив вимоги статті 19 Конституції, яка зобов'язує органи місцевої влади та її представників діяти виключно в рамках повноважень і в спосіб, передбачений Конституцією та законами України.

В інформаційній довідці за підписом начальника юридичного управління Львівської міськради Гелени Пайонкевич зазначено, що міська влада не може погодитися з твердженням прокуратури про перевищення повноважень і порушенні законів.

Прапор Перемоги, про який йдеться в законі "Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-45 років" не можна ототожнювати з державним прапором СРСР, зазнають у юруправлінні.

"Крім того, в законодавстві СРСР, УРСР та чинному законодавстві України не передбачено термін "комуністична символіка ", отже, немає правових підстав вважати, що заборона на використання у Львові символіки СРСР, а також комуністичної і нацистської символіки, що передбачено рішенням міської ради, означає заборону використання на території Львова прапора Перемоги", - йдеться у довідці.

В юридичному управлінні Львівської міськради також вказали на те, що посилання прокурора на статтю з закону про місцеве самоврядування не є обгрунтованим, оскільки дана норма закону передбачає виключну компетенцію місцевих рад і, зокрема, це стосується питань про проведення зборів, мітингів, маніфестацій, і контролю за забезпеченням громадського порядку при проведенні вказаних заходів.

Як відомо, 21 квітня на сесії Львівської міської ради була прийнята ухвала, яка заборонила використовувати під час відзначення Дня Перемоги радянську та нацистську символіку. У документі зазначено, що у Львові заборонено використовувати символіку СРСР, нацизму та комуністичну символіку.

У свою чергу Верховна рада 21 квітня ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги). Законом передбачено, що "Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також