У Львові закарпаці перейматимуть досвід у сфері енергозбереження

8
0

У Львові, 26 листопада, в приміщенні Львівського музею історії релігії відбулася Міжнародна конференція "Досвід і системні рішення в Польщі та Україні у сфері енергозбереження для суспільно-економічного розвитку та поліпшення умов проживання населення в Україні". Про це йдеться у повідомленні Львівського ЦНТЕІ.

Ця зустріч відбувається в рамках спільного українсько-польського проекту "Енергозбереження – обмін досвідом у сфері системних рішень та успішних практик Польщі і України"», який реалізовувала Асоціація інновацій і трансферу технологій "Нові Горизонти" з м. Жешува (Польща) та Львівський центр науково-технічної і економічної інформації (Україна) (www.cstei.lviv.ua), за підтримки програми Польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2010 році.

Учасники даного заходи (зареєстровано більше 80 осіб з Польщі, Криму, Закарпаття. Києва, Харкова, Тернополя, Рівного, Черкас, багатьох міст і сіл Львівської області) - представники бюджетної сфери, органів влади та місцевого самоуправління, які цікавляться новими підходами до побудови енергетичної незалежності України та зменшення витрат на енергозабезпечення житлового сектору та публічних установ, які утримуються з державного бюджету. Також запрошені представники фірм, які надають відповідні послуги і постачають необхідне обладнання.

На конференції будуть проаналізовані сучасні підходи і технології енергозбереження, а також оцінені потенціал і можливості використання екологічних джерел енергії при розробці регіональних програм енергозбереження. На прикладі, це було показано в українських презентаціях реалізації Програм енергозбереження у Львівській області, Автономній Республіці Крим та Закарпатті.

Польські колеги представлять порівняльний аналіз споживання енергії, загальна енергетична політика та умови життя населення в Підкарпатському регіоні Польщі, а також учасникам конференції будуть представлені можливості фінансування досліджень в сфері енергозбереження в Польщі та Європейському Союзі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також