У машині вбитого митника були гроші

4
0

Міліція виходить на стовідсоткове розкриття тяжких злочинів

      Одного з підозрюваних у недавньому вбивстві працівника Чопської митниці затримано, особу іншого встановлено, йде робота по затриманню, — повідомив на прес-конференції начальник УМВС області Віктор Чепак. Проте поведінка злочинця, якого розшукують, за словами Чепака, свідчить про те, що він обізнаний з методами оперативно-розшукової діяльності. Головний міліціонер розповів також, що у машині вбитого митника були гроші, можна говорити принаймні про 59 тисяч доларів, були і євро та форинти. Про чітке їх походження та призначення міліція поки говорити не може, а з машини вони не зникли. Мотив убивства, за попередніми даними теж відомий — потерпілий мав стати жертвою шахрайської оборудки щодо нерухомості, яку планували вбивці.

         Прокоментував Віктор Іванович й інші резонансні справи. Зокрема, ще не розкрите вбивство сім’ї бізнесмена, яка проживала поруч з обласною лікарнею в Ужгороді, однозначно пов’язане з вбивством таксиста та нападом на «Брокбізнесбанк». Принаймні, судячи із застосовуваної зброї, діяла одна група, хоч, можливо, були різні виконавці. Перспективи розкриття цих справ є, наголосив Чепак, хоча коли це буде зроблено — говорити важко.

Щодо пограбування головного рабина Закарпаття, то начальник УМВС розповів, що з цього питання у нього були делегації єврейської общини, у тому числі зі США. Але якщо відкинути антисемітизм, то основних версій дві — корисливі мотиви та неприязні стосунки з боку мешканців краю, а то й з одновірців.  

        Загалом же закарпатська міліція вийшла на непогані показники. Якщо на початку року серед областей вона займала 20-22 місця, то зараз — 14-15. Практично стовідсотково розкриваються тяжкі злочини — вбивства, зґвалтування, завдання тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками. З розбійних нападів 5 не розкрито, також не розкриваються майже половина крадіжок. Найбільше останніх в Ужгородському районі, який взагалі найкриміногенніший.

          Закарпатська міліція ініціювала перед прокуратурою питання обмеження часу роботи розважальних закладів, які нині діють цілодобово. Там часто зустрічаються особи, що не дружать із законом, розповсюджуються наркотики і концентруються ті, хто може підпасти під їхній влив. Прокуратура повинна ініціювати розгляд питання перед обласною владою, а та — звернутися до міських депутатів, щоб вони прийняли рішення про скорочення «робочого дня» закладів, більшість з яких в Ужгороді.    

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також